Csípős sütőtök

Sütőtök szezon van, nincs mese, mindenki sárga tökökkel a hóna alatt mászkál a piacon. Nem olyan rég azt hallottam egy amerikaitól, hogy az amerikai sütőtöknek semmi íze, bezzeg a magyar, az nagyon finom.
Ezen nagyon csodálkoztam, mert a sárga tök nekem annyira amerikai, lehet, hogy csak a halloween miatt, és a nagy farmer "kinek a legnagyobb a töke?" verseny miatt, de három éve én még csak sült töknek, és nagyanyám féle nudlinak ismertem. 
 
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, már mindenfélét készítek belőle, továbbra is kedvencem a puding, de ez a csípős leveles tésztás változat is bejött nekünk. 

Hozzávalók: 
 
0,5 kg sütőtök megsütve 
1 csomag leveles tészta 
5 gerezd fokhagyma 
4 fej hagyma 
2 ágacska rozmaring 
1 ek Erős Pista 
só, bors 
 
A tököt villával összetörtem, elkevertem az összezúzott fokhagymával, Erős Pistával, sóval, borssal, és a rozmaringgal. A leveles tészta kosárba halmoztam, és rákarikáztam a hagymát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt sütöttem meg. 6 darab lett belőle, ami három embernek elég. 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
Fűszeres Eszter
2008.12.03
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.