Csokoládéhab torta

Csupa csokoládé, hab, kevés barna sör és whiskey, pörkölt, karamellizát mogyoró, reszelt csoki. Mi mást is kívánhat valaki egy születésnapon egy remek tortán, és egy pohár száraz pezsgőn kívül?
Hozzávalók a tésztához: 
 
4 tojás szétválasztva 
3 ek liszt 
3 ek holland cukrozatlan kakaópor 
3 ek cukor 
3 ek barna sör 
1 késhegynyi szódabikarbóna 
csipet só 
 
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a sört, és a szódabikarbónát, majd beleszitáltam a liszttel elkevert kakaót. A fehérjét kemény habbá vertem agy csipet sóval, majd a két masszát összeforgattam. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sütöttem meg (tűpróba!) 
Közben elkészítettem a csokoládéhabokat: 

3 dl tejszín 
1 ek kakaópor 
2 kk cukor 
1 habfixáló 
A habot félig felvertem a cukorral, majd belekevertem a habfixálót, és a kakaóport is. 
 
3 dl tejszín 
10 dkg 70%-os étcsokoládé 
2 ek whiskey 
1 habfixáló 

A csokoládét mikróban óvatosan megolvasztottam, majd kevergetés mellett hagytam kihűlni. Hozzáadtam a whiskey-t, és óvatosan a habfixálóval, és cukorral keménnyé vert habba forgattam. A kihűlt piskótát kettévágtam, megtöltöttem az első habbal, majd a tetejét és az oldalát bevontam a második habbal. Reszelt csokoládéval, és mogyoróval díszítettem. Egy órára behűtöttem. Nem lett túl édes, nagyon kellemesen kesernyés, felnőttek kedvence torta lett a végeredmény. 

Forrás: Est.Tv Magazin
Fűszeres Eszter
2008.12.03
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.