A Sötét Lovag

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (12)
Az év egyik legjobb filmje egyúttal az év egyik leginkább túlértékelt filmje is, ez a DVD-t látva lesz még nyilvánvalóbb.
Joker maga a megtestesült téboly – a néhai Heath Ledger valóban egyszerit alkotott alakításával (a magyar hangsávon Stohl András derekasan megoldja a feladatot, de Ledger hangját azért az olvasni nem szeretőknek is hallaniuk kell, hogy tudják, miről van szó!). A jól kitalált és zseniálisan eljátszott főgonosz mellett Christian Bale Batmane kevesebb lehetőséget kapott villogni, még akkor is, ha Christopher Nolan író-rendező egy képregényfilmhez képest szokatlanul mélyen ragadta meg a hős előtt álló erkölcsi dilemmát és a hősi szerep mibenlétét. A fizikai akciókon túl Batmantől alig látunk emberi megnyilvánulást, ami erősen megbillenti a film egyensúlyát, miként az is, hogy Joker útját több mesterien megírt drámai jelenet kíséri. A film vázát viszont igen feszültre és látványosra komponált akciójelentek képezik, mégpedig egy képregényfilmtől szokatlanul reális modorban, kevés digitális trükkel, sok kaszkadőrmunkával. 
 
Kiadás: A statikus menü senkit sem fog elkápráztatni, a werkfilmek azonban hallatlanul dinamikusak úgy, hogy az interjúkat csak halljuk, közben folyamatosan a forgatási jeleneteket és a filmrészleteket látjuk – például az IMAX-kamerák használatáról, Hans Zimmer zenei kísérleteiről és az autós üldözés forgatásáról. A képgaléria gazdag és vannak előzetesek. Külön megnézhetjük az IMAX-ben forgatott akciójeleneteket is – természetesen nem IMAX-ben. Hogy minek…? 

The Dark Knight, 2008, 147 perc, Forum Home Entertainment (16)
nelson
2008.12.04
|
The Dark Knight
amerikai akciófilm, 152 perc, 2008
Nolan Batman-szériájának második darabjában minden nagyobbat robban, Heath Ledger pedig utoljára nevet Joker szerepében.
Színész:

Christian Bale
(Bruce Wayne)

Heath Ledger
(Joker)

Maggie Gyllenhaal
(Rachel)

Morgan Freeman
(Lucius Fox)

Gary Oldman
(Gordon)

Michael Caine
(Alfred)

Aaron Eckhart
(Harvey Dent)

Cillian Murphy
(Madárijesztő)

Eric Roberts
(Maroni)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. augusztus 7.


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.