Viggo Mortensen Budapesten

Hazánkba érkezik a Magyarországon forgatott Good című filmjének díszbemutatója alkalmából Viggo Mortensen amerikai színész, A Gyűrűk Ura-trilógia és az Erőszakos múlt sztárja.
A díszbemutatóra december 6-án, szombaton délután kerül sor. Az eseményen megjelenik a Good másik főszereplője, Jason Isaacs (Harry Potter-filmek, Jóbarátnők, A szmokinger) is. A filmet hivatalosan december 11-től játsszák a magyar mozik. 
 
A Good teljes egészében Magyarországon készült 2007. nyarán, a Laurin Film (Underworld, A harag napja) koprodukciójában. A történelmi Berlin a filmben bámulatosan élethűen jelenik meg a Nyugati pályaudvar hatalmas oszlopai között, a Városliget parkjában, a Balaton partján vagy az Elektrotechnikai Múzeum Harmadik Birodalmat idéző kapujában. 
 
A C.P. Taylor nagysikerű színdarabja alapján készült film egyébként „egy jó ember” története: John Halder (Viggo Mortensen) irodalomprofesszoré, aki széthulló családja és egy kezdődő szerelem ígéretével próbál jó döntéseket hozni egy boldogabb élet reményében. 
 
Halder története a II. világháború előtti Németországban regénye megírásával kezdődik, melyben – édesanyja egészségi állapotának ihletésére – az együttérző eutanázia kérdését vizsgálja. A könyv párt körökben tetszést arat, és felkérik Haldert, hogy írjon tanulmányt egy frissen formálódó politikai ideológiához. A professzor – mit sem sejtve – elfogadja a hízelgő ajánlatot, és ezzel kezdetét veszi sorsdöntő lépéseinek sorozata... 
 
 
 
(Arteregó) 
2008.12.06
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.