Narnia krónikái - Caspian herceg

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (6)
A Gyűrűk Ura DVD-k örökéhez méltóan a C. S. Lewis fantasyregényein alapuló filmek DVD-kiadásai is bőséges néznivalót nyújtanak a karácsony utáni napokra.
A Gyűrűk Urával ellentétben itt nem egy monumentális-mitikus küldetés folyik, hanem az egyes epizódok a jók egy-egy újabb nekirugaszkodásáról tudósítanak, hogy legyőzzék a Narniában végső diadalra készülő gonoszt. A jók, a Pevensie testvérek és az általuk csatába vezetett mesés lények az előző részből ismerősek, a gonoszok térfelén azonban kemény változás, hogy nem a boszorkány és szörnyei, hanem hús-vér emberek szövetkeznek pusztításra. A törekvő ember mintaképe, a világhódítás korának machiavellista embertípusa áll előttünk minden csalárdságával: öl, rombol és elárulja bármelyik szövetségesét, ha az érdek hirtelen úgy kívánja. Az erkölcsi tükör felmutatása mellett Lewis ebbe a történetbe is belekódolta a keresztény hit kulcskérdéseit - a gyerekközönség számára is érthető nyelven, Andrew Adamson rendező pedig a már ismert közvetlenséggel és látványossággal alakítja mindezt filmmé. 
 
Kiadás: Az audiokommentárt a rendező, Caspian és a Pevensie gyerekek mondják fel kitűnő hangulatban - magyar felirat jár hozzá. Az extralemezek szinte kimeríthetetlen mennyiségű és végig érdekes werkfilmek - például a folytatás szépségeiről, az Isonzó szlovéniai völgyéről, a beszélő állatokról és a törpéket játszó színészekről. Van még sok apró, mintegy 10 percnyi kihagyott jelenet és egy kis etűd bakikból. A hang magyar, angol DD 5.1; magyar felirat mind a filmhez, mind az összes extrához van. 

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, 2008, 143 perc, InterCom (12)
nelson
2008.12.09
|
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
amerikai-angol fantasy, 147 perc, 2008
A szekrénymániás kiskölkök visszatérnek Narniába, hogy a jóképű és jószívű Caspian herceget a trónra segítsék.
Rendező:

Andrew Adamson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. június 12.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.