Narnia krónikái - Caspian herceg

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (6)
A Gyűrűk Ura DVD-k örökéhez méltóan a C. S. Lewis fantasyregényein alapuló filmek DVD-kiadásai is bőséges néznivalót nyújtanak a karácsony utáni napokra.
A Gyűrűk Urával ellentétben itt nem egy monumentális-mitikus küldetés folyik, hanem az egyes epizódok a jók egy-egy újabb nekirugaszkodásáról tudósítanak, hogy legyőzzék a Narniában végső diadalra készülő gonoszt. A jók, a Pevensie testvérek és az általuk csatába vezetett mesés lények az előző részből ismerősek, a gonoszok térfelén azonban kemény változás, hogy nem a boszorkány és szörnyei, hanem hús-vér emberek szövetkeznek pusztításra. A törekvő ember mintaképe, a világhódítás korának machiavellista embertípusa áll előttünk minden csalárdságával: öl, rombol és elárulja bármelyik szövetségesét, ha az érdek hirtelen úgy kívánja. Az erkölcsi tükör felmutatása mellett Lewis ebbe a történetbe is belekódolta a keresztény hit kulcskérdéseit - a gyerekközönség számára is érthető nyelven, Andrew Adamson rendező pedig a már ismert közvetlenséggel és látványossággal alakítja mindezt filmmé. 
 
Kiadás: Az audiokommentárt a rendező, Caspian és a Pevensie gyerekek mondják fel kitűnő hangulatban - magyar felirat jár hozzá. Az extralemezek szinte kimeríthetetlen mennyiségű és végig érdekes werkfilmek - például a folytatás szépségeiről, az Isonzó szlovéniai völgyéről, a beszélő állatokról és a törpéket játszó színészekről. Van még sok apró, mintegy 10 percnyi kihagyott jelenet és egy kis etűd bakikból. A hang magyar, angol DD 5.1; magyar felirat mind a filmhez, mind az összes extrához van. 

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, 2008, 143 perc, InterCom (12)
nelson
2008.12.09
|
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
amerikai-angol fantasy, 147 perc, 2008
A szekrénymániás kiskölkök visszatérnek Narniába, hogy a jóképű és jószívű Caspian herceget a trónra segítsék.
Rendező:

Andrew Adamson

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. június 12.


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.