Sukiyaki Western Django

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (10)
Mikor a spagetti western már rég kihűlt, a hírhedett japán látványterrorista friss, vérgőzös sukiyaki westernt tálal az ínyenceknek.
Takashi Miike lassú, de annál sokkolóbb horrorja, a Meghallgatás nemrég ugyan megjelent DVD-n, moziban azonban mindeddig nem volt alkalmunk látni egyet sem a bizarr alkotásairól híres japán rendező hetvennél is több filmet számláló eddigi életművéből. Noha bizarr képekben és erőszakban itt sincs hiány, a Sukiyaki Western Djangóban a műfaji játék, vagy ha úgy tetszik, tiszteletadás dominál. 
 
Magányos harcos érkezik a lepusztult kisvárosba, amelyet két szembenálló banda randalírozása tart rettegésben. Az illető először helyre teszi a hősködőket, aztán felajánlja szolgálatait mind a két bandának... Az alaphelyzet nyilván ismerős az Egy maréknyi dollárért vagy a Django című olasz westernekből, illetve az ezek mintájául szolgáló japán szamurájfilmből, Kurosawa Testőréből. Ami következik: idézet, tiszteletadás, posztmodern humorkodás felső fokon, Quentin Tarantino személyes közreműködésével (a többi szereplőhöz hasonlóan ő is penetráns japán akcentussal köpködi az angol dialógusokat). 
 
Az ilyen mutatvány soha nem kockázatmentes, de Miike szerencsére megtalálta az egyensúlyt a virtuózkodás és a lecke pontos felmondása között. A film ugyan kicsit hosszabb a kelleténél (pont annyival, amennyivel előképeinél), de westernként is megállja a helyét, izgalmas, és a szálakat korrektül bonyolítja a végső leszámolásig. 
 
nelson
2009.01.15
|
Sukiyaki Western Django
japán western, 121 perc, 2007
Nagyívű történet a vér, a vágy és a kapzsiság hatalmáról. A Meghallgatás és az Ichi the Killer könyörtelen rendezőjének westernje.
Rendező:

Takashi Miike

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. január 22.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Egy csodálatos elme
amerikai dráma, 2001
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.