Mamma Mia!: még egy rekord

A most nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint az Abba-musicalfilm lett minden idők legjobban fogyó DVD-je Nagy-Britanniában.
Amióta DVD-t árulnak az országban (azaz 1998. óta), a Mamma Mia!-korong az első, amit több mint 5 millió példányban adtak el – azaz az Egyesült Királyságban minden négy háztartásból egy megvásárolta. 
 
Egyértelműen az Abba-musicalfilm volt tehát 2008 első számú DVD-je is – legnagyobb riválisa A sötét lovag volt, mely azonban igen sokkal lemaradva a Mamma Miától „mindössze” másfél millió példányos eladást produkált. 
 
A minden idők legkelendőbb DVD-i listáján ezzel a Meryl Streep, Pierce Brosnan és Colin Firth főszereplésével készült film A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2. hely, 4,7 millió példányos eladással), A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége (3. hely), A Gyűrűk Ura - A két torony (4. hely) és a Casino Royale (5. hely) című kiadványokat utasította maga mögé. 
 
Kiemelkedő, 5 milliós eladását ráadásul a Mamma Mia! igen rövid idő alatt érte el, ezzel pedig elnyerte a leggyorsabban fogyó brit DVD címet is, hiszen 2008. novemberének közepén adták ki a korongot (amiből minden bizonnyal az ünnepi szezon alatt vették a legtöbbet). 
 
„A Mamma Mia! már első megjelenése óta igazi rekorder. Menetelésének ez a legújabb mérföldköve továbbra is a film töretlen népszerűségét bizonyítja, és azt, hogy most már hivatalosan is ez a mű a brit közönség kedvenc DVD-je” – nyilatkozta az eredményt nyilvánosságra hozó Official Charts Company ügyvezető igazgatója, Martin Talbot. 
 
Korábban a Mamma Mia! megdöntötte a legjövedelmezőbb brit film rekordját, majd az Egyesült Királysában bemutatott (bármilyen nemzetiségű) legjövedelmezőbb film csúcsát is (előbbi eredménnyel a Harry Potter és a bölcsek kövét, utóbbival a Titanicot taszította le a trónról). Sőt a film zenéje lett 2008 legnagyobb (1 milliós) példányszámban eladott válogatás-CD-je is. 
bbc.co.uk
2009.01.02
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
21:30
Csendes érintések
cseh thriller, 2019
21:45
Bolse vita
magyar játékfilm, 1996
21:55
Végtelen útvesztő
amerikai horror, 2019
22:00
22:15
Ugróember
orosz film, 2018
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.