Mamma Mia!: még egy rekord

A most nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint az Abba-musicalfilm lett minden idők legjobban fogyó DVD-je Nagy-Britanniában.
Amióta DVD-t árulnak az országban (azaz 1998. óta), a Mamma Mia!-korong az első, amit több mint 5 millió példányban adtak el – azaz az Egyesült Királyságban minden négy háztartásból egy megvásárolta. 
 
Egyértelműen az Abba-musicalfilm volt tehát 2008 első számú DVD-je is – legnagyobb riválisa A sötét lovag volt, mely azonban igen sokkal lemaradva a Mamma Miától „mindössze” másfél millió példányos eladást produkált. 
 
A minden idők legkelendőbb DVD-i listáján ezzel a Meryl Streep, Pierce Brosnan és Colin Firth főszereplésével készült film A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka (2. hely, 4,7 millió példányos eladással), A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége (3. hely), A Gyűrűk Ura - A két torony (4. hely) és a Casino Royale (5. hely) című kiadványokat utasította maga mögé. 
 
Kiemelkedő, 5 milliós eladását ráadásul a Mamma Mia! igen rövid idő alatt érte el, ezzel pedig elnyerte a leggyorsabban fogyó brit DVD címet is, hiszen 2008. novemberének közepén adták ki a korongot (amiből minden bizonnyal az ünnepi szezon alatt vették a legtöbbet). 
 
„A Mamma Mia! már első megjelenése óta igazi rekorder. Menetelésének ez a legújabb mérföldköve továbbra is a film töretlen népszerűségét bizonyítja, és azt, hogy most már hivatalosan is ez a mű a brit közönség kedvenc DVD-je” – nyilatkozta az eredményt nyilvánosságra hozó Official Charts Company ügyvezető igazgatója, Martin Talbot. 
 
Korábban a Mamma Mia! megdöntötte a legjövedelmezőbb brit film rekordját, majd az Egyesült Királysában bemutatott (bármilyen nemzetiségű) legjövedelmezőbb film csúcsát is (előbbi eredménnyel a Harry Potter és a bölcsek kövét, utóbbival a Titanicot taszította le a trónról). Sőt a film zenéje lett 2008 legnagyobb (1 milliós) példányszámban eladott válogatás-CD-je is. 
bbc.co.uk
2009.01.02
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
18:10
Szívhangok
német romantikus vígjáték, 2013
18:30
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:55
Amra és a második házasság
szaúd-arábiai vígjáték, 2018
19:00
A hazafi
amerikai akciófilm, 1998
19:05
Ház az utca végén
amerikai horror, 2012
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.