Transz-Szibéria

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
Volt idő, amikor a vasúti közlekedés nemcsak praktikusnak számított, de bizonyos presztízs is ragadt hozzá, és ekkor volt igazi divatja az Agatha Christie vagy Alfred Hitchcock-féle vonatos krimiknek - de ez már régen volt.
 A gyakorlatilag tökéletes pszichothriller, a Gépész után furcsa választás Brad Anderson részéről egy ennyire ódivatú műfajt újjáéleszteni, de lelke rajta. Maga a helyszín is a hidegháborús időket idézi, hiszen a Mandzsúriából induló és fél Oroszországot átszelő híres-hírhedt transzszibériai vasútvonalon járnak hőseink, a látszólag vagy talán tényleg átlagos amerikai párocska - kettejük közül Emily Mortimer játéka a kimagasló -, akiknek talán nem kéne mindenkivel összehaverkodniuk.
 
Elsőként érkezik hálófülketársnak a kedves spanyol srác meg a csaja, majd egy beszédes orosz rendőrtiszt váltja őket, de ezalatt azért pár dolog történik, például a feleség veszélyes flörtbe kezd a spanyollal, akinek számos matrjoska baba lapul a hátizsákjában, és mivel a nyitó képsorok eleve egy véres gyilkosság helyszínét mutatják, sejthetjük, hogy nem megy minden zökkenőmentesen. Végül is Oroszországban járunk, ahol bármi megtörténhet - aztán meglepő módon nem is történik annyi minden. Talán mi szoktunk hozzá a gyors tempóhoz és az egymást követő fordulatokhoz, és nem is biztos, hogy ez jó, de tény, hogy a film nem túl bonyolult és nem igazán nyakatekert - maga az igazi rosszfiú is rövid bemutatkozás után csak a játékidő felénél bukkan fel újra, hogy tegye, amit a filmbéli gazfickók tenni szoktak egy vonat kissé klausztrofóbiás terében. 
 
 
Vízer
2009.01.08
|
Transsiberian
angol-litván-német-spanyol thriller, 111 perc, 2008
Kínából Moszkvába menet egy amerikai párocska fura utastársakba botlik, és vonatútjuk finoman szólva rázósra sikerül. A vágányon kérjük vigyázzanak!
Rendező:

Brad Anderson

Színész:

Woody Harrelson
(Roy)

Emily Mortimer
(Jessie)

Kate Mara
(Abby)

Eduardo Noriega
(Carlos Ximénez)

Ben Kingsley
(Grinko)

Thomas Kretschmann
(Kolzak)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. január 15.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.