Filmet rendez Philip Seymour Hoffman

Filmrendezőként is debütál hamarosan Philip Seymour Hoffman amerikai színész, a Capote és a Charlie Wilson háborúja sztárja.
Hoffman a Jack Goes Boating címre hallgató romantikus komédiát rendezi meg egy Off Broadway-darab, Bob Glaudini azonos című színpadi műve alapján. A színész nemcsak rendezi az adaptációt – mely egy magának való New York-i limuzinsofőr „barátnőszerzési” kísérletéről szól –, hanem az egyik főszerepet is ő játssza benne. 
 
Hoffmanon kívül a filmben látható lesz Amy Ryan a Hideg nyomonból, John Ortiz (Amerikai gengszter) és Daphne Rubin-Vega panamai születésű színésznő is. Mindannyian – a színész-rendező Philip Seymour Hoffmanhoz hasonlóan – színpadi szerepüket játsszák el a nagyvásznon is. 
 
A film az Overture Films gyártásában készül, bemutatóját 2011-re tervezik. Philip Seymour Hoffmant, a nagy „átalakuló-művészt” korábban egyébként számos film fontos mellékszereplőjeként láthattuk (Egy asszony illata, A boldogságtól ordítani, A tehetséges Mr. Ripley, Az utolsó éjjel, Charlie Wilson háborúja stb.), a Capote című életrajzi filmben pedig főszerepben is bizonyíthatta ragyogó tehetségét, amit 2006-ban Oscar-díjjal ismertek el. 
 
Legutóbb az Apu vad napjai című – hazánkban DVD-n kiadott – film főszerepében láthattuk, legközelebb pedig a Kételyben találkozhatunk vele. A színész utóbbi alakításával szerepel a frissen kihirdetett BAFTA-jelöltek között is a legjobb mellékszereplő kategóriában (nemrégiben ugyanezért Goldben Globe-ra is nominálták, de a díjat helyette Heath Ledgernek ítélték A sötét lovagért). 
 
„Phil egy igazán különleges tehetség, és egyszerűen nem tudtunk ellenállni ennek a lehetőségnek, hogy kreatív energiáit ezúttal nemcsak a kamera előtt, hanem a direktori székben is kihasználhatjuk” – nyilatkozta Danny Rosett az Overture Filmstől. 
wenn
2009.01.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.