A Donnelly klán

The Black Donnellys, amerikai krimisorozat, 2007
TV2, péntek, 02.10/01.50h

Bár a reflektorfényben mindig is a jóval karakteresebb és színesebb olasz maffiózók álltak, az amerikai bűnözés nagykönyvébe az ír bevándorlók gyermekei is beírták a maguk nevét.
Az ír maffia sokkal kevésbé kereste a feltűnést, talán kisebb haszonnal is dolgozott, mint olasz riválisai, de keménységért ők sem mentek a szomszédba, és már vagy száz éve szerényen, de csökönyösen űzik az ipart, amiről számos remek film (A kárhozat útja, Testvérbosszú) és most már egy sorozat is tanúskodik.
 
New Yorkban járunk, a Hell’s Kitchen nevű negyedben, ami nem a legjobb környék, sőt. Itt éldegél a négy ír száramzású Donnelly fivér: az okos Tommy, a kőkemény Jimmy, Sean, aki egy szépfiú és Kevin, aki néha elég szerencsétlen. A klán fejét annak idején olasz gengszterek tették el láb alól – ez nyilván a keserű szájízen kívül egyéb érzéseket is hagyott maga után a srácokban. A fiúk piti bűnözésből tartják el magukat, rendszerint egy kocsmában találjuk őket, ám szép lassan, de nagyon biztosan, egyre mélyebbre kerülnek a szervezett bűnözés sűrűjében – és ez még csak a bevezető rész. 
 
Mindezt egy Joey „Ice Cream” becenevű haver meséli el a nézőknek, és a Volt egyszer egy Amerika szellemében még a Donelly fiúk gyerekkorába is belepillanthatunk. Bár a szereplők között kevés ismerős arc lehet – kivéve Olivia Wilde-ot, akit a Narancsvidékből ismerhetünk –, a sorozatot mégis egy jól csengő név adta el. A pilotot az Oscar-díjas Paul Haggis (Ütközések) írta és rendezte, márpedig ő nagy arc a szakmában, hiszen nemcsak a legutolsó James Bond-filmekbe dolgozott bele, hanem igazi sorozatveterán, pl. a Walker, a texasi kopó is szerepel az életrajzában.  
 
Tudtad?  
 
A forgatókönyv egy korai verziója szerint még The Truth According To Joey Ice Cream (Az igazság Jégkrém Joey szerint) lett volna a sorozat címe, a végleges címet Paul Haggis Kanadából „hozta”, az inspirációt ugyanis egy XIX. századi ottani bűneset adta. Az eredeti Donnelly klán ugyanis azzal vált hírhedtté, hogy egy véres szomszédvita után meglincselték őket – Haggis a közelben nőtt fel és jól ismerte a történetet.
 
Az eredetileg 3. epizódként elkészített, God Is A Comedian (Isten egy komikus) című részt olyan erőszakosnak és véresnek találta a tévécsatorna, hogy végül csak a sorozat honlapján és az iTunes-on lehet megnézni, de azt is csak Amerikában.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin)
2009.01.30
|
(16 kép)


Filmek a TV-ben
22:45
Idegen földön
amerikai romantikus filmdráma, 2013
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:20
Angelo rulez
2017, IV. évad, 44. rész: Álhírek
22:20
Timmy
II. évad, 16. rész
22:20
SpongyaBob KockaNadrág
XI. évad, 224. rész: Tunya felügyelő / Kincskereső Spongya
22:25
The Avatars
I. évad, 3. rész: Willy and the Wonkas
22:25
Én és a lovagom
2016, I. évad, 137. rész: Öreg Lovag
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.