True Blood – Inni és élni hagyni - Új sorozat az HBO-n

Amikor a vámpírok tényleg köztünk élnek...
Február 3-án, kedden 22 órakor indul hazai hódító útjára az HBO új, romantikát, feszültséget, misztikumot és humort elegyítő, idén több Golden Globe-jelölést is begyűjtő sorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni. A széria szülőhazájában, az Egyesült Államokban rekordnézettséget ért el, a Szex és New York és a Maffiózók után a harmadik legnézettebb sorozat volt tavaly, letaszítva így trónjáról a szintén HBO-s Sírhant műveket.
A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között, azaz immár teljes jogú tagjai a társadalomnak. Az éjszaka világából azonban még mindig nem törhetnek ki…
 
A louisiani Bon Temps kisvárosban Sookie Stackhouse pincérként dolgozik a kicsi, ámde otthonos Merlotte’s bárban. Bár Sookie első pillantásra hétköznapi lánynak tűnik, nem éppen átlagos képességgel bír: képes olvasni mások gondolataiban, s ez folyamatosan felforgatja a lány életét. Ha ez nem lenne elég hátrány ahhoz, hogy egy louisanai kisváros szűk közösségébe beilleszkedjen, egyszer csak betoppan életébe a Merlotte’s első vámpír törzsvendége, a 173 éves Bill Compton – s a két kirekesztett között azonnal komoly vonzalom alakul ki. 
 
A főszerepben Anna Paquin („X-Men”filmek; a „Zongoralecke” Oscar-díjasa) mint Sookie – aki alakításáért 2009-ben elnyerte a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe-díjat – és Stephen Moyer („The Starter Wife”, „88 perc”) mint Bill.  A sorozat írója és vezető producere Alan Ball (Az Emmy-díjas HBO-sorozat, a Sírhant Művek alkotója), aki a széria első három részét írta és két részét rendezte. A True Blood – Inni és élni hagyni Charlaine Harris népszerű Sookie Stackhouse-regényeire épül. 
 
A sorozat rendezői Alan Ball mellett: John Dahl („Pókerarcok”), Nick Gomez („Kemény zsaruk”), Anthony Hemingway (az HBO „Drót” c. sorozata), Michael Lehmann (az HBO „Hármastársak” c. sorozta), Daniel Minahan („Grace klinika”), Nancy Oliver ( író, „Plasztik szerelem”), Marcos Siega („Veronica Mars”) és Scott Winant („A pálmák árnyéka”). 
2009.01.27
|
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:30
Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
VI. évad, 10. rész: Fűszerezd meg az életed
07:30
Kismackó kalandjai
I. évad, 42. rész
07:30
A Lármás család
I. évad, 122. rész: Táncolj, ha bírsz, ha mersz, ha tudsz / A vidámparkban
07:34
A Tom és Jerry-show
2014, I. évad, 142. rész: Karácsonyi rémmese
07:35
Pindúr pandúrok
2016, III. évad, 99. rész: Kicsi világ: Abrakatasztrófa 1. rész
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.