Will Smith a legjövedelmezőbb sztár

Will Smith számít ma a legjobb befektetésnek a filmvilágban – állítja a Forbes magazin, amely legújabb felmérésében a hollywoodi sztárokat filmjeik bevételi sikerei alapján rangsorolja.
Will Smith a rangsorban Johnny Deppet, Leonardo DiCapriót, Brad Pittet és Angelina Jolie-t is megelőzte. A Forbes a box office eredmények mellett vizsgálta azt is, az illető mennyire vonzza a befektetőket egy-egy új projektjébe, azaz mennyire jelent a sztár neve garanciát a sikerre. 
 
A Forbes magazin egyik munkatársa, John Burman szerint „az emberek egyszerűen szeretik a nagyvásznon látni Smith-t”. A pályafutását a televíziónál kezdő színész a filmműfajok egészen széles skáláján mozog, romantikus komédiákban (A randiguru) és sötétebb zsánerekben (lásd a Legenda vagyok sci-fi-horrorját) egyaránt otthonosan mozog. 
 
A sztár legutóbbi sikere a hazánkban február 26-án bemutatásra kerülő Hét élet, ami decemberi premierje óta világszerte több mint 141,6 millió dolláros bevételt hozott. De hatalmas siker volt tavaly nyáron a Will Smith főszereplésével készült Hancock című szuperhősmozi is, amit hiába húzott le a kritika, a nézők világszerte több mint 624,4 millió dollárt költöttek rá a mozikban. 
 
Nem ez egyébként a színész hasonló területen elért sikere: január elején az amerikai mozitulajdonosok és filmvásárlók megválasztották a 2008-as év legnagyobb „pénzcsinálójának”, a Forbes tavaly nyári felmérése szerint pedig Smith nemcsak a stúdióknak hoz nagy pénzt, de saját bankszámláját is szépen gyarapítja, 80 millió dollárral ugyanis ő a legjobban fizetett hollywoodi színész. 
 
A sztár és fent említett kollégái mellett a most nyilvánosságra hozott legjobb tíz közé Tom Hanksnek, George Clooney-nak, Denzel Washingtonnak, Matt Damonnak és Jack Nicholsonnak is sikerült bekerülnie. Érdekességképpen: Clint Eastwood a huszadik, Shia Labeouf a harmincharmadik, Keira Knightley pedig a negyvenkettedik helyen végzett. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
2009.02.13
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
19:30
Annabelle
amerikai horror, 2014
19:45
Álomhotel - Kína
német romantikus kalandfilm: Kína, 2008
20:00
Colette
angol életrajzi film, 2018
20:00
Eredendő bűn
amerikai romantikus thriller, 2001
20:00
Arany kijárat
amerikai filmdráma, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.