Éjszakai járat

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (12)
Szép dolog a pirotechnika és sokszor kellemes, ha komoly tűzpárbajokat vívnak a vásznon, vagy hosszasan üldözik eymást a szereplők gyors autókon, helikopterekből ugranak ki, vagy más látványos és sok pénzből kivitelezett kunsztokat visznek véghez - de még szebb, ha szerényebb eszközökkel érnek el még több feszültséget.
És pont ez az Éjszakai járat legfübb érdeme. A különben horrorspecialista Wes Craven - aki így nyilván remekül ért a feszültségépítéshez - javarészt egy repülőgép elsötétített fedélzetén vezényel le egy kétszereplős játékot egy elvetelmült gyilkos és egy védtelen, de roppant talpraesett lány között. Minden perc hoz fordulatot, miközben remek párbeszédeket, illetve pazar alakításokat is kapunk két viszonylag ismeretlen színésztől, a szép Rachel McAdamstől és a rendkívül szuggesztív Cillian Murphytől. Az éjszakai járaton ugyanis fegyver nélkül is szinte túszként tart fogva egy lányt egy rejtélyes, és elsőre rendkívül nyájas idegen, hogy eszközként használja fel egy politikai gyilkossághoz.
 
Ha a lány nem hajlandó együttműködni, megöli az apját egy bérgyilkos, aki csak a férfi hívására vár - és persze akkor is megöli, ha a férfi nem hívja. A tízezer méter magasan szálló repülőgép fogságában a lány sehová sem menekülhet, és sehonnan sem hívhat segítséget anélkül, hogy ne veszélyeztetné az apját, az utastársait és a saját életét. Ahogy szó szerint repül az idő, hősnőnk pontosan tudja, hogy kifut az időből, és kétségbeesetten kutatja a módját, hogy hogyan húzhatná keresztül könyörtelen fogva tartójának szándékait - és egy okos kislányról van szó... Bár attól a pillanattól kezdve, hogy a gép földet ér, a tempó furcsa mód lelassul - pedig ekkor kezd el mindenki rohangálni, de addigra már oylan frappánsan el van rendezve minden, hogy ez nem árt az összhatásnak.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.02.13
|
Red Eye
amerikai akcióthriller, 85 perc, 2005
A szaftos horror egykori fenegyerekének feszes kis aerothrillere egy lánykáról, aki joggal reszket a repülőgépen.
Rendező:

Wes Craven

Színész:

Rachel McAdams
(Lisa Reisert)

Cillian Murphy
(Jackson Rippner)

Brian Cox
(Joe Reisert)

Amber Mead
(dallasi jegykezelő)

Jayma Mays
(Cynthia)

Jack Scalia
(Charles Keefe)

Robert Pine
(Bob Taylor)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(15 kép)


Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
18:05
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:15
Csocsó - sztori
argentín-spanyol-indiai-amerikai animációs film, 2013
18:30
Mindenképpen talán
amerikai-angol-francia romantikus vígjáték, 2008
18:40
Felpörgetve
amerikai-ausztrál-kanadai akciófilm, 2001
18:45
Kilenc élet
francia-amerikai vígjáték, 2016
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
14:54
Vészjósló varjú alkotóműhelye
I. évad, 23. rész
14:57
Vészjósló varjú alkotóműhelye
I. évad, 24. rész
15:00
Polly Pocket - Apró erő
I. évad, 11. rész: Jelvényezés
15:00
Eszes Jess
I. évad, 14. rész
15:00
Csak lazán Scooby-Doo!
2015, I. évad, 7. rész: Sivalkodonna
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Szombat délelőtt gyerekprogram a Fűvészkertben! Menjenek a kertészkedni vágyók! @fuveszkert_kerteszet #kerteszkedes #gyerekkertesz #gyerekprogram
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.