Parkolópályán (2007)

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
A hétfő esti filmektől nem várunk sokat: mondjuk, legyen bennük pár jó színész, nem árt egy frappáns alapötlet és nem muszáj, hogy a készítők teljesen komolyan vegyék magukat, hiszen előttünk az egész munkahét.
És íme az alapötlet: hőseink, Claire és Jay rendőrök, pontosabban parkolóőrök, és bár őket és foglalkozásukat mindenki szívből rühelli, mindketten szeretik a munkájukat. A melankóliára hajlamos Claire-nek azonban nem kis szomorúságot okoz mindenkivel betartatni a törvényt, és egy kicsit az egész világra dühös, amiért nem értik meg. A hirtelen haragú Jay viszont élvezi azt, hogy a benne felgyülemlett feszültséget levezetheti az embereken. Mindez akkor válik igazán érdekessé, amikor a sors szeszélye - illetve egy megváltoztatott műszakbeosztás - folytán útjaik keresztezik egymást. Közeledésük furcsán alakul, hiszen a félénk Claire, részben a jó öreg „a valami is jobb mint a semmi” paradigmából kiindulva egyre közelebb engedi a hol kedves, hol otromba férfit.
 
Miközben egyre nyilvánvalóbb, hogy az csak bántani fogja. És így is történik, ám a lány sokáig képtelen tenni a szóbeli, majd fizikai megaláztatások ellen, ám végül még nála is betelik a pohár. Mindez persze rémesen is hangozhat, olyan közép-európai felhangokkal a csúnya és rémesen viselkedő kisemberekről, de az elsőfilmes Cecilia Miniucchi elég okosan adagolja a humort és az abszurditást ahhoz, hogy a film ne legyen se túl nyomasztó, de túl idétlen sem. Mert, hála a furcsa karaktereknek és a parkolóőr szakma szépségeinek, kapunk mindenből, hűvösből és melegből szépből és kellemetlenből, de mindig pontos adagolásban. Samantha Morton (Control, Különvélemény) és Jason Patric pedig kiemelkedő alakítást nyújt, és említsük meg Teri Garrt is, aki kifejezetten szórakoztató Claire anyja, illetve nagynénje kettős szerepében. 

Forrás: Est.Tv Magazin
 
2009.04.03
|
Expired
amerikai vígjáték, 104 perc, 2007
(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Tizenhárom nap - Az idegháború
amerikai thriller, 2000
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
Break
francia romantikus film, 2018
18:25
Őrangyal
német thriller, 2012
18:30
Limonádé
rom-kan-ném-svéd film, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:48
Grizzy és a lemmingek
2016, 1. rész: Jeges medve
04:55
Gumball csodálatos világa
2011, 691. rész: Az áruló
04:55
Grizzy és a lemmingek
2016, 2. rész: Mackókrém
05:00
Kukori és Kotkoda II. Sorozat
magyar animációs filmsorozat, Nyikorgó daráló
05:00
LEGO Friends: Lányok bevetésen
I. évad, 1. rész: A robotika verseny
Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.