The Blair Witch Project - Ideglelés

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (18)
Azon kívül, hogy a kilencvenes évek abszolút meghatározó horrorfilmje a Blair Witch Project, úgy tűnik, hogy minden idők legsikeresebb pénzügyi befektetése is.
A filmet tényleg 35 ezer dollárból készítették el, és tényleg legalább 140 000 milliót hozott eddig, csak az USA-ban - és ez csak a filmforgalmazás, nincs benne a DVD-megjelenés és a folytatás jogainak értékesítése. Mi a titok? A film készítői azt a régi horrorfilmes aranyszabályt fejlesztették tovább, hogy ami nem látható, az az igazán ijesztő. Míg mások ezt a fogást csak a nagy mészárlás előtti feszültségkeltéshez használták, Daniel Myrick és Eduardo Sanchez, a két ifjú titán rendezőpalánta - akikből később furcsa módon nem lett sztár - tulajdonképpen szinte semmit sem mutat meg, nincs vérben tocsogó végkifejlet és végképp nincsen heppiend. Nem menekül meg a szimpatikus hős a csinibabával az oldalán, hiszen nincs kit legyőzni, ha az a valami végig nem jelenik meg. Pedig van valami a fák között.
 
Ezt Heather, Josh és Micheal már az első éjszakától kezdve tudja. Pedig először nem hittek a blairi boszorkányban, egy helyi legendában, aki állítólag fent az erdőben szedi áldozatait egy régi házban. A három fiatal egy főiskolás vizsgafilmet akar készíteni, és inkább vidám és rövid táborozásra készülnek. Először a közeli kisvárosban tájékozódnak, majd nekivágnak az erdőnek. Mivel a nézőt a film készítői már előre tájékoztatták, hogy a három eltűnt fiatal később megtalált filmjét nézzük, már tudjuk, hogy végzetük felé tartanak. És tényleg, már az elején eltévednek, aztán nem találnak vissza a kocsihoz. Kénytelenek az erdőben sátorozni, és az esték egyre elviselhetetlenebbek, mert odakint van valaki vagy valami.

2009.03.13
|
The Blair Witch Project
amerikai thriller, 86 perc, 1999
1994 októberében három filmfőiskolás fiatal dokumentumfilmet készített a montanai erdők mélyén lakó állítólagos boszorkányról. Azóta senki sem látta őket. Ám fennmaradt filmjeiket később megtalálták... A kilencvenes évek legfurább dokumentumfilmje a mozikban!
Forgalmazza: Budapest Film
(10 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:20
Pom-Pom meséi I. sorozat
magyar animációs filmsorozat, A Civakodó Cipőikrek
05:22
Pingu
II. évad, 17. rész
05:25
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 481. rész: A Pató Pálok
05:25
Mr. Bean
2002, I. évad, 232. rész: A gólya
05:28
Pingu
II. évad, 18. rész
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.