Futótűz

Wildfire, amerikai romantikus drámasorozat, 2005
AXN, szombat, vasárnap, 17h

Lehet, sőt valószínű, hogy a Futótűz vadnyugati romantikája elsőre kissé idegen lesz a hazai nézőknek, de emlékezzünk, a Dallas vagy a Dinasztia családregénye sem volt túl életszerű kis hazánkban – aztán milyen népszerűek lettek.
A Futótűz felépítését nézve ugyanis klasszikus szappanopera modern vadnyugati környezetben, rivális famíliákkal, sötét családi titkokkal és több nemzedéket átívelő ellentétekkel – a tét azonban nem az olaj, hanem a lóverseny világának monopolizálása, a célcsoport pedig jóval fiatalabb, mint annak idején Jockey Ewing rajongótábora volt, de nem feltétlenül tinisorozatról van szó – viszonyításként mondjuk úgy, hogy ez a Narancsvidék vidéki verziója.
 
Ebbe a cowboykalapos, naplementés világba csöppen a nehéz sorsú Kris Furillo, aki fiús neve ellenére egy gyönyörű lány. A lázadó természetű Kris kisebb és nagyobb stiklijei miatt – például egy autólopás okán – nevelőintézetben töltötte gyerekkora egy részét, ám egy jó szándékú nevelőtisztnek köszönhetően feltételesen szabadlábra kerül, és munkát kap a Raintree farmon, a Ritter családnál. Ritterék valaha a lóversenyzés krémjéhez tartoztak, ám ma egy győztes ló is a túlélést jelentené a farmnak. 
 
Kris legjobb barátja hamarosan egy ló lesz, Futótűz, akit a lány ment meg a vágóhídtól és aztán elválaszthatatlan társakká válnak, olyannyira, hogy a telivér senki másra nem is hallgat – de hamar jelentkeznek a komplikációk, rivális tinilányok, hormonok fűtötte srácok és mindenféle lóversenyek képében, hiszen hősnőnk a rivális család fiával kezd barátkozni, miközben a pályán pont a srác erősen rosszindulatú nővére lesz a legveszélyesebb ellenfele. Merthogy a lovaknak igen komoly szerep jut, és a néző is sok mindent megtanulhat a versenyzésről, lóápolásról és úgy általában az istállók és szénakazlak néha egészen túlfűtött világáról.  
 
 
Tudtad? 
 
A főszereplő Genevieve Cortese az Odaát című sorozatból lehet ismerős. 
 
A műsort eredetileg a Warner tévécsatorna rendelte be, ám ott nem tudták jól beilleszteni a műsorstruktúrába, ezért továbbpasszolták a jogokat az ABC Familynek.  
 
Amikor a második szezon után véget ért a széria, a csalódott nézők tömegével küldtek szénabálákat a tévétársaság irodájába. 
 
Az örökké féltékeny Danit alakító Nicole Tubiola erdetileg Kris szerepére ment meghallgatásra, ahol nyilván nem találták eléggé szerethetőnek, míg Ryan Sypek annak idején inkább Matt bőrébe bújt volna – végül Junior szerepét kapta.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin) 
2009.03.13
|
(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:15
Egy páratlan páros
kanadai vígjáték, 2003
18:20
A vasálarcos
francia akciófilm, 1998
18:25
Oltári nő
amerikai romantikus vígjáték, 1999
18:25
Power Rangers
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:30
Hazárd megye lordjai
amerikai akcióvígjáték, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
04:04
Pat, a kutya
2017, 75. rész: Robot-Pat
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 8. rész
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 272. rész: A cserbenhagyás
04:10
Pat, a kutya
2017, 76. rész: Macskamászóka
04:10
A Thunderman család
IV. évad, 427. rész: Megtáncoltatott múlt
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.