Futótűz

Wildfire, amerikai romantikus drámasorozat, 2005
AXN, szombat, vasárnap, 17h

Lehet, sőt valószínű, hogy a Futótűz vadnyugati romantikája elsőre kissé idegen lesz a hazai nézőknek, de emlékezzünk, a Dallas vagy a Dinasztia családregénye sem volt túl életszerű kis hazánkban – aztán milyen népszerűek lettek.
A Futótűz felépítését nézve ugyanis klasszikus szappanopera modern vadnyugati környezetben, rivális famíliákkal, sötét családi titkokkal és több nemzedéket átívelő ellentétekkel – a tét azonban nem az olaj, hanem a lóverseny világának monopolizálása, a célcsoport pedig jóval fiatalabb, mint annak idején Jockey Ewing rajongótábora volt, de nem feltétlenül tinisorozatról van szó – viszonyításként mondjuk úgy, hogy ez a Narancsvidék vidéki verziója.
 
Ebbe a cowboykalapos, naplementés világba csöppen a nehéz sorsú Kris Furillo, aki fiús neve ellenére egy gyönyörű lány. A lázadó természetű Kris kisebb és nagyobb stiklijei miatt – például egy autólopás okán – nevelőintézetben töltötte gyerekkora egy részét, ám egy jó szándékú nevelőtisztnek köszönhetően feltételesen szabadlábra kerül, és munkát kap a Raintree farmon, a Ritter családnál. Ritterék valaha a lóversenyzés krémjéhez tartoztak, ám ma egy győztes ló is a túlélést jelentené a farmnak. 
 
Kris legjobb barátja hamarosan egy ló lesz, Futótűz, akit a lány ment meg a vágóhídtól és aztán elválaszthatatlan társakká válnak, olyannyira, hogy a telivér senki másra nem is hallgat – de hamar jelentkeznek a komplikációk, rivális tinilányok, hormonok fűtötte srácok és mindenféle lóversenyek képében, hiszen hősnőnk a rivális család fiával kezd barátkozni, miközben a pályán pont a srác erősen rosszindulatú nővére lesz a legveszélyesebb ellenfele. Merthogy a lovaknak igen komoly szerep jut, és a néző is sok mindent megtanulhat a versenyzésről, lóápolásról és úgy általában az istállók és szénakazlak néha egészen túlfűtött világáról.  
 
 
Tudtad? 
 
A főszereplő Genevieve Cortese az Odaát című sorozatból lehet ismerős. 
 
A műsort eredetileg a Warner tévécsatorna rendelte be, ám ott nem tudták jól beilleszteni a műsorstruktúrába, ezért továbbpasszolták a jogokat az ABC Familynek.  
 
Amikor a második szezon után véget ért a széria, a csalódott nézők tömegével küldtek szénabálákat a tévétársaság irodájába. 
 
Az örökké féltékeny Danit alakító Nicole Tubiola erdetileg Kris szerepére ment meghallgatásra, ahol nyilván nem találták eléggé szerethetőnek, míg Ryan Sypek annak idején inkább Matt bőrébe bújt volna – végül Junior szerepét kapta.  
 
(Forrás: EST.TV Magazin) 
2009.03.13
|
(4 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
06:35
Gumball csodálatos világa
2011, 792. rész: A sztorik
06:35
Új bolondos dallamok
2015, 1422. rész
06:35
A Mancs őrjárat
II. évad, 210. rész: A Sült Kukorica Megmentése
06:36
Sam, a tűzoltó
IX. évad, 13. rész
06:40
Új bolondos dallamok
2015, 901. rész: 51-es körzeet
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.