A provence-i fűszeres

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (23)
A családja elől a nagyvárosba menekült fiú visszatér a faluba, hogy egy időre átvegye beteg apja üzletét. Mégis mozog a bolt!
A fiatal Marlon Brando vonásait hordozó Antoine Sforza (Nicolas Cazalé - Anna bekattanva) egyik alkalmi munkát a másikra cseréli a párizsi forgatagban, lakásában bedobozolva állnak a cuccai, és a különc szomszéd lányon kívül egyedül az utca arab boltosával áll szóba. Világos, hogy drasztikus változásra van szüksége - melyre nem is kell sokáig várnia, apja ugyanis komoly szívműtétre szorul, így anyja kérésére ő veszi át a mesés provence-i völgyekben működő mobil bolt vezetését. Szó szerint. A kissé visszahúzódó és mogorva Antoine magával viszi a szomszéd Claire-t is, hogy a lány nyugodtan tudjon készülni felvételi vizsgájára, meg persze azért, hogy a jó vidéki levegőn bevesse a vezércselt, és végre bekergesse a macit a málnásba. 
 
Ha A provence-i fűszeres a hatvanas évek Csehszlovákiájában készült volna, lenne benne sok pikáns kis részlet és rengeteg, a tipikus figurákból eredő humor, így azonban egy kisrealista francia filmmel van dolgunk, ahol a részletek nem túl pikánsak, a figurák pedig nem viccesek, maximum szerethetőek. Éric Guirado rendező (Ha leszállsz az égből) egy szép és kerek történetet szeretett volna elmondani a megbocsátásról és a megnyílásról, és ez - a helyszínnek és a jól megválasztott szereplőknek hála - tulajdonképpen sikerült is neki. Csupán arról feledkezett meg, hogy a szépen felmondott lecke tisztességes dolog ugyan, de nem mindig emlékezetes. 
 
csmozi
2009.04.22
|
Le fils de l'épicier
francia filmdráma, 96 perc, 2007
A fűszeres fia visszatér a nagyvárosból, hogy átvegye nagybeteg apja üzletét a faluban. Ízek, illatok, szerelem és családi konfliktus garantált.
Rendező:

Éric Guirado

Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2009. április 23.
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.