Művész kávéház

Budapest, VI. ker., Andrássy út 29.
Megmondom őszintén, nekem a Művészről eddig a minyon, a jobb időket megért, kiült zöld székek és lepukkant barna falú vécé ugrott be. Ezért nagyon megörültem, mikor észrevették, hogy átléptünk a 21. századba, és egy fél éve kicsit helyrepofozták. Sőt nem is kicsit.

Kapcsolódó cikkek

Pethő Tamás üzletvezető elmondása szerint ez nem volt olyan egyszerű, mivel úgy kellett modernizálni, hogy ne veszítsék el a hely patináját és a törzsközönséget. Nyilván. Ráadásul a belső tér nagy része nemzeti örökség, ezért nem nagyon lehet megváltoztatni, bár nem is igazán kell. Elég, ha visszatérünk az 1898-as gyökerekhez, a mai tudásunk és ízlésünk szerint. Hiszen a Művész nagyon szép, hatalmas csilláraival, elegáns tapétájával, gyönyörű bútoraival, és ezt a régi, patinás kávéházi hangulatot nem szabad veszni hagyni, és persze nem csak a turisták miatt.  
 
De nem csupán belsőépítészeti renoválás történt. Megújult az étlap, és már nem rádió szól, hanem jazz, soul vagy klasszikus zene, sőt csütörtökönként élő szving. És még más meglepetések is érik a gyanútlan látogatót. Nem is gondolnánk például, hogy a Művész koktélokban milyen erős. A borválaszték is rendes, kezdve az elfogadható árú Egri Kékfrankossal (470 Ft/dl–3,500 Ft/üveg) egészen a Villányi Pinot Noir-ig (1070 Ft/dl– 8030 Ft/üveg). A sütik hál’ istennek maradtak a régiek, személyes kedvencem az angol almás, de az ételválaszték kibővült, pl. mediterrán falatkákkal, mondjuk Serrano sonkával, vagy spenótos piadenával.  
 
Már csak egy dolog hiányzik: a terasz. De ez nem az ő hibájuk, az idő megteszi majd a magáét. Legyen már tavasz végre!  

Bp. VI., Andrássy út 29. 
T: 343-3544 
NY: 9–23.45 

dexterke
2009.03.16
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.