Nancy ül a fűben (Spangli)

Weeds, amerikai vígjátéksorozat, 2005
Bár lassan megszámolni sem lehet, hogy hány olyan sorozat fut ma, ahol véres holttestek darabkáit rakják össze és elmebeteg gyilkosokat hajkurásznak, a kissé bizonytalan magyar forgalmazás a füves témájú sorozatot nagy zavarában kétszer is elnevezte.
Az eredeti címén Weeds egyszer mint Spangli jelent meg, majd jött a Nancy ül a fűben – igaz, mindez két különböző csatornán zajlott –, és hála a kényes témának, jutott neki egy késői idősáv. És mi ez a kényes téma? Hát a kábítószer-fogyasztás és -terjesztés, és bár csak marihuánáról van szó, ami igazán érzékeny pont, az nemcsak maga a szer, hanem a fogyasztókör és szokás.
 
Egy rendes amerikai kisváros tehetős kertvárosában járunk ugyanis, ahol a legmenőbb díler egy kedves, szimpatikus és okos családanya, Nancy (Mary-Louise Parker). Igaz, Nancy soha nem tervezte, hogy így keresi majd a kenyerét, de férje hirtelen halála miatt kénytelen volt átnyergelni erre a jövedelmező, ám roppant kockázatos vállalkozásra. Mivel Nancy egyedül neveli két fiát, a nyolcéves Shane-t és a tizenöt éves Silast, ezért mindenképp egy otthonról is végezhető munkára van szüksége, és így esik választása a szerinte legjövedelmezőbb üzletágra, a marihuána-eladásra. Abban a reményben vág bele az üzletbe, hogy ezzel talán újra szorosabbra fűzheti a családi szálakat, ám éppen ez az üzlet szakítja szét azokat. 
 
Eddig négy évadot készítettek a sorozatból, de még legalább két évad várható, a titok pedig nemcsak a sikamlós témában keresendő, hanem abban, hogy a sorozat egyszerre szólítja meg a családi és magánéleti drámákra szomjazó női nézőket, Nancy fiai és azok barátai révén a tiniket, a krimi szálnak köszönhetően pedig a pasikat – és akkor még a széria fekete humoráról nem is beszéltünk.  
 
Tudtad? 
 
Mary-Louise Parker Golden Globe-díjat nyert a sorozatért, Jenji Kohan pedig WGA-díjat a pilot-epizód rendezéséért.  
 
A harmadik évad 15 epizódja valahogy felkerült a netre, de olyan jó minőségben, hogy sokan arra gyanakodnak, hogy a készítők a ludasok, akik egy kis műbotrányt szerettek volna.  
 
A második és harmadik évadban a Little Boxes című nyitó dalt olyan vendégsztárok énekelték az egyes epizódok elején, mint Elvis Costello, Regina Spektor, Billy Bob Thornton, Joan Baez vagy a Linkin Park. 
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.03.19
|
(25 kép)


Filmek a TV-ben
22:55
23:00
Vaksötét
amerikai horror, 2016
23:05
Az a nap a tengerparton
angol romantikus film, 2017
23:15
Desperado
amerikai akciófilm, 1995
23:30
Egy boltkóros naplója
amerikai romantikus vígjáték, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:46
Badanamu csapat
I. évad, 14. rész
22:47
Pat, a kutya
2017, I. évad, 2. rész: A csatornában
22:50
Ninjago: Az elemek viadala
2011, VII. évad, 65. rész: Az idő jobb és bal keze
22:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 2. rész: Helyek, melyeket a magaménak érzek
22:52
Pat, a kutya
2017, I. évad, 3. rész: Garázsvásár
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.