Nancy ül a fűben (Spangli)

Weeds, amerikai vígjátéksorozat, 2005
Bár lassan megszámolni sem lehet, hogy hány olyan sorozat fut ma, ahol véres holttestek darabkáit rakják össze és elmebeteg gyilkosokat hajkurásznak, a kissé bizonytalan magyar forgalmazás a füves témájú sorozatot nagy zavarában kétszer is elnevezte.
Az eredeti címén Weeds egyszer mint Spangli jelent meg, majd jött a Nancy ül a fűben – igaz, mindez két különböző csatornán zajlott –, és hála a kényes témának, jutott neki egy késői idősáv. És mi ez a kényes téma? Hát a kábítószer-fogyasztás és -terjesztés, és bár csak marihuánáról van szó, ami igazán érzékeny pont, az nemcsak maga a szer, hanem a fogyasztókör és szokás.
 
Egy rendes amerikai kisváros tehetős kertvárosában járunk ugyanis, ahol a legmenőbb díler egy kedves, szimpatikus és okos családanya, Nancy (Mary-Louise Parker). Igaz, Nancy soha nem tervezte, hogy így keresi majd a kenyerét, de férje hirtelen halála miatt kénytelen volt átnyergelni erre a jövedelmező, ám roppant kockázatos vállalkozásra. Mivel Nancy egyedül neveli két fiát, a nyolcéves Shane-t és a tizenöt éves Silast, ezért mindenképp egy otthonról is végezhető munkára van szüksége, és így esik választása a szerinte legjövedelmezőbb üzletágra, a marihuána-eladásra. Abban a reményben vág bele az üzletbe, hogy ezzel talán újra szorosabbra fűzheti a családi szálakat, ám éppen ez az üzlet szakítja szét azokat. 
 
Eddig négy évadot készítettek a sorozatból, de még legalább két évad várható, a titok pedig nemcsak a sikamlós témában keresendő, hanem abban, hogy a sorozat egyszerre szólítja meg a családi és magánéleti drámákra szomjazó női nézőket, Nancy fiai és azok barátai révén a tiniket, a krimi szálnak köszönhetően pedig a pasikat – és akkor még a széria fekete humoráról nem is beszéltünk.  
 
Tudtad? 
 
Mary-Louise Parker Golden Globe-díjat nyert a sorozatért, Jenji Kohan pedig WGA-díjat a pilot-epizód rendezéséért.  
 
A harmadik évad 15 epizódja valahogy felkerült a netre, de olyan jó minőségben, hogy sokan arra gyanakodnak, hogy a készítők a ludasok, akik egy kis műbotrányt szerettek volna.  
 
A második és harmadik évadban a Little Boxes című nyitó dalt olyan vendégsztárok énekelték az egyes epizódok elején, mint Elvis Costello, Regina Spektor, Billy Bob Thornton, Joan Baez vagy a Linkin Park. 
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.03.19
|
(25 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Bizonyítás
amerikai filmdráma, 2005
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:35
Sztárom a párom
angol romantikus vígjáték, 1999
18:35
Anyák napja
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:40
Majd elválik
amerikai romantikus film, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:05
Gumball csodálatos világa
2011, 802. rész: Az unalom
07:05
Grizzy és a lemmingek
2016, 54. rész: Expressz tanulás
07:05
Alviiin!!! és a mókusok
II. évad, 205. rész: Smith ügynök
07:07
Majomparádé
I. évad, 13. rész
07:10
Masha és a medve
III. évad, 15. rész
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.