Nancy ül a fűben (Spangli)

Weeds, amerikai vígjátéksorozat, 2005
Bár lassan megszámolni sem lehet, hogy hány olyan sorozat fut ma, ahol véres holttestek darabkáit rakják össze és elmebeteg gyilkosokat hajkurásznak, a kissé bizonytalan magyar forgalmazás a füves témájú sorozatot nagy zavarában kétszer is elnevezte.
Az eredeti címén Weeds egyszer mint Spangli jelent meg, majd jött a Nancy ül a fűben – igaz, mindez két különböző csatornán zajlott –, és hála a kényes témának, jutott neki egy késői idősáv. És mi ez a kényes téma? Hát a kábítószer-fogyasztás és -terjesztés, és bár csak marihuánáról van szó, ami igazán érzékeny pont, az nemcsak maga a szer, hanem a fogyasztókör és szokás.
 
Egy rendes amerikai kisváros tehetős kertvárosában járunk ugyanis, ahol a legmenőbb díler egy kedves, szimpatikus és okos családanya, Nancy (Mary-Louise Parker). Igaz, Nancy soha nem tervezte, hogy így keresi majd a kenyerét, de férje hirtelen halála miatt kénytelen volt átnyergelni erre a jövedelmező, ám roppant kockázatos vállalkozásra. Mivel Nancy egyedül neveli két fiát, a nyolcéves Shane-t és a tizenöt éves Silast, ezért mindenképp egy otthonról is végezhető munkára van szüksége, és így esik választása a szerinte legjövedelmezőbb üzletágra, a marihuána-eladásra. Abban a reményben vág bele az üzletbe, hogy ezzel talán újra szorosabbra fűzheti a családi szálakat, ám éppen ez az üzlet szakítja szét azokat. 
 
Eddig négy évadot készítettek a sorozatból, de még legalább két évad várható, a titok pedig nemcsak a sikamlós témában keresendő, hanem abban, hogy a sorozat egyszerre szólítja meg a családi és magánéleti drámákra szomjazó női nézőket, Nancy fiai és azok barátai révén a tiniket, a krimi szálnak köszönhetően pedig a pasikat – és akkor még a széria fekete humoráról nem is beszéltünk.  
 
Tudtad? 
 
Mary-Louise Parker Golden Globe-díjat nyert a sorozatért, Jenji Kohan pedig WGA-díjat a pilot-epizód rendezéséért.  
 
A harmadik évad 15 epizódja valahogy felkerült a netre, de olyan jó minőségben, hogy sokan arra gyanakodnak, hogy a készítők a ludasok, akik egy kis műbotrányt szerettek volna.  
 
A második és harmadik évadban a Little Boxes című nyitó dalt olyan vendégsztárok énekelték az egyes epizódok elején, mint Elvis Costello, Regina Spektor, Billy Bob Thornton, Joan Baez vagy a Linkin Park. 
 
(EST.TV Magazin) 
 
2009.03.19
|
(25 kép)


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
18:10
A szerelem szárnyakat ad
német romantikus vígjáték, 2009
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Ideális otthon
amerikai vígjáték, 2018 (feliratos)
18:30
Trisztán és Izolda
amerikai-német-angol-cseh romantikus filmdráma, 2006
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
17:25
Gumball csodálatos világa
2011, 712. rész: A szerelem
17:25
Chuggington
II. évad, 2. rész: Chuggington 02 1002
17:30
Polly Pocket - Apró erő
I. évad, 7. rész
17:30
Elefánt Hercegnő
II. évad, 6. rész
17:35
Rejtélyek Tesz-Vesz városban
I. évad, 2. rész: Hurray For Huckle 01 1002
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.