Meghalt Natasha Richardson

Natasha Richardson neves brit színésznő, Liam Neeson felesége és a színészlegenda Vanessa Redgrave lánya egy síbaleset során szerzett fejsérülés következtében halt meg szerdán. Mindössze 45 éves volt.
Richardson egy kezdőknek való síoktatáson vett részt a quebeci Mont Tremblant síparadicsomban, amikor elesett a pályán. A baleset elsőre nem tűnt komolynak, a színésznő még nevetett is a dolgon, amikor síoktatója segítségével a szobájába ment lepihenni. 
 
Egy óra múlva azonban fejfájásra panaszkodott, ezért egy közeli kórházba, majd a montreali Sacre Coeurbe vitték. Férje, az éppen Torontóban forgató Liam Neeson azonnal feleségéhez sietett, miután hallott a balesetről. 
 
Sajnos azonban Richardson kómába esett, és miután Montrealban agyhalottnak nyilvánították, repülővel New Yorkba szállították, ahol családtagjai és barátai virrasztottak oldalán a Lenox Hill kórházban. A színésznőt ezután lekapcsolták az életét fenntartó gépekről – szerda este hunyt el. 
 
Natasha Richardson a legendás Redgrave színészdinasztia sarja volt. A néhai Tony Richardson Oscar-díjas filmrendező és az Oscar-díjas Vanessa Redgrave színésznő idősebb lánya, Sir Michael Redgrave színész unokája. Nagynénje Lynn Redgrave és húga, Joely Richardson szintén színművészek. 
 
Richardson eredetileg színpadi színésznek készült (később is pályája kiemelt és elismert részét képezték színpadi munkái), majd néhány kisebb tévés megjelenés után a nagyvásznon Ken Russell Gótikájában debütált mint Mary Shelley. Később olyan független filmekben vállalt szerepet, mint a Patty Hearst, A szolgálólány meséje vagy az Idegenek Velencében
 
1993-ban színpadon, a Broadwayen, majd a Nell, a remetelány című filmben is együtt játszott Liam Neesonnal, akivel 1994-ben házasságot kötött. 1998-ban az Apád-anyád idejöjjön! című családi vígjátékban, majd a Fújd szárazra, édes!-ben, illetve az Álmomban már láttalak és A fehér grófnő című romantikus filmekben tűnt fel. Legutóbb Koltai Lajos rendezésében, az Estében láthattuk édesanyja, Vanessa Redgrave oldalán. 
 
Natasha Richardsont fent említett családtagjain kívül Liam Neesontól született két fia gyászolja. „Azon ritka modern színésznők egyike volt, akik épp annyira okosak, mint amennyire szépek, és épp annyira gyengédek, mint amennyire hevesek” – emlékezett rá rendezője, a 81 éves Ken Russell. 
 
 
imdb.com
2009.03.20
|


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
18:10
Az alkirály háza
angol történelmi film, 2017
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:10
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:45
Hajsza a győzelemért
amerikai-német-angol akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.