A Titanic Fesztivál vendége volt Stéphane Malandrin

Április 1-jén A fejetlen ember keze című thriller egyik rendezője, a párizsi születésű Stéphane Malandrin volt a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége.
A bizarr című A fejetlen ember keze egy fiatal műugrónő története, aki egyik versenyén rosszul ugrik és annyira beüti a fejét, hogy 15 napra kómába esik. Mikor magához tér, különös dolgok történnek vele: nem találja bátyját, akinek rendkívül rossz a viszonya apjukkal, így felmerül, hogy esetleg neki is köze lehet az eltűnéséhez. Felbukkan továbbá két agresszív figura, akik közül az egyiknek hiányzik a keze... 
 
A fejetlen ember kezét Stéphane Malandrin bátyjával, Guillaume-mal közösen írta és rendezte, aki azonban – lévén családos ember – nem tudott eljönni hazánkba. A munkamegosztás úgy alakult köztük, hogy mivel Stéphane filozófiát végzett, főként ő írta a forgatókönyvet, a filmet tanult Guillaume pedig a rendezéshez kapcsolódó gyakorlati munkákat végezte. 
 
A pszichoanalitikus szálakat is mozgató film ötletét a műben is megjelenő bazilika, a Brüsszeli Szent Szív Székesegyház (más néven a Koekelbergi Bazilika) adta, ami az ötödik legnagyobb templom a világon. Ebből kiindulva akartak a fivérek filmet készíteni, és ez rögtön meghatározta a műfajt is, hiszen egy ilyen helyen vígjáték nemigen játszódhat, így maradt a thriller. S mivel mindketten nagy rajongói Hitchcocknak, főleg a Szédülés című művének, az ő alkotásuk is egy hitchcocki thriller lett, melyben a magasság is igen nagy szerepet kap. 
 
Stéphane Malandrin azt is elmondta filmje sajtóvetítése után, hogy a négy síkon játszódó történetben (a filmben nemcsak múlt és jelen, de képzelet és valóság is keveredik) azt is meg akarták mutatni, hogy a szeretet, illetve a valamihez (például a sporthoz) kapcsolódó szenvedély romboló erejű is lehet. 
 
A fejetlen ember kezét április 2-án, 18.30-tól az Örökmozgóban, április 4-én, 16.30-tól pedig a KINO moziban nézhetjük meg. Sőt a csütörtöki vetítés után Stéphane Malandrinnal is találkozhatunk. 
 
 
 
(est.hu) 
 
 
2009.04.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
29
K
30
Sze
1
Cs
2
P
3
18:05
X-Men: Sötét Főnix
amerikai fantasztikus akciófilm, 2019
18:10
18:20
Így neveld az anyádat
amerikai vígjáték, 2012
18:25
A bakancslista
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.