Balfék körzet

Los hombres de Paco, spanyol vígjátéksorozat, 2005
AXN, vasárnap 0h, AXN CRIME, hétköznap, 23.45

Lássuk be, a rendőrök ugyanolyan emberek, mint mi: van magánéletük, egészségügyi problémájuk, akadnak bőven gyengéik, előítéleteik, többnyire rosszul öltözködnek, pontatlanul fogalmaznak, és csak azokat az ügyeket oldják meg, ahol kézenfekvő bizonyítékok vannak – lásd a spanyol kollégákat.
A Balfék körzet üdítő színfolt abban a tévés kínálatban, ahol minden zsaru tévedhetetlen, méregdrága öltönyt hord, és még drágább napszemüvegét igazgatva tudományos érdekességeket sorol kapásból, és a legdögösebb ügyésznőket tolja. Paco emberei - ez volna az eredeti cím - nem a szakma talán nem is létező krémjét képviselik, hanem igen közel járnak a balfácán, illetve lúzer kategóriához, ám szerencsére kedves, szerethető fickók.
 
A középpontban három, kissé szerencsétlen, erősen ügyetlen, de majdnem talpig becsületes rendőr, Paco, Lucas és Mariano áll. És aki a munkájában nem állja meg a helyét, arról jogosan feltételezhetjük, hogy a magánéletében is akadnak problémái, így nem véletlen, hogy a történet jelentős részében például Paco Miranda, a csoport főnökének családja is szerepel - természetesen főleg a hölgyek, vagyis az anyuka, a feleség és a nagylány, egyszerre kínos és vicces helyzeteket előidézve. 
 
A Torrente, a törvény kétbalkeze óta tudjuk, hogy a spanyol rendőrfilmek nem mentesek a fekete öniróniától, sőt a mundér becsülete a filmeseket aligha kötelezi, ami talán a több évtizedes Franco-diktatúrával is magyarázható. És bár nincsenek itt nagy sztárok vagy csillogó technika, vagy óriási promóció, a sorozat meglepő siker lett - nyilván sokan unhatják a véresen komoly és meglehetősen kegyetlen részletekben tobzódó helyszínelős szériákat -, nemcsak odahaza, hanem külföldön is. Itt nem kenik-vágják a szakmát jéghideg profik, hanem az óriási balfékek maguk generálják a bajt: bizonyítékokat tesznek tönkre, segélykéréseket ignorálnak, és még sorolhatnánk, de mint tudjuk, a szerencse a hülyéknek kedvez, főleg, ha azok spanyolok. 
 
Tudtad? 
 
Vine Politia! néven indult el a román Balfék körzet a licencjogokat megvásároló ProTV műsorán, és nemsokára startol a lengyel verzió is. 
 
Talán még a spanyolok sem voltak teljesen felkészülve a sorozat humorára, mert az első évad csak átlagos nézettséget produkált, és a műsor közel került a kasszához, a második és harmadik évad azonban osztatlan siker. 
 
(EST.TV Magazin)
 
2009.04.03
|
(13 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
07:12
Eszes Jess
I. évad, 11. rész
07:15
LEGO Friends: Lányok bevetésen
II. évad, 26. rész
07:15
Alviiin!!! és a mókusok
I. évad, 122. rész: Édes vallomás
07:25
Vadócok
2018, I. évad, 7. rész: Az ünnepi ruha
07:25
Bing
I. évad, 76. rész
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.