CD-Fű

Budapest, V. ker., Fejér György u.
Ha a belvárosban rendezett csoportokban sétáló egyetemistákat pillantunk meg, akik egy óvóhelynek tűnő betonkapun hirtelen eltűnnek a szemünk elől, nem kell megijedni.
A válság még nem torkollott világháborúba, a felajzott diákok csak a CD-Fű nevű kulturális egységbe vetették be magukat. Lent már szerencsére nem ilyen félelmetes a helyzet, s egy kifejezetten funky belső tér tárul a szemünk elé, meleg színekkel, teával, vízipipával. Sára, az üzletvezető elmondása szerint ez a teázó, mely régebben félig CD-bolt volt, mára egy „kultúrpincévé” nőtte ki magát. Mióta az új vezetés átvette az irányítást, teljesen felfejlesztették a helyet. A szűk bár és a három ülőrész között folyamatosan cserélődő kiállítások vannak a falon.
 
Esténként koncertek, pénteken DJ, vasárnap filmklub várja nézőit. Stand-up comedy és könyvbemutatók is tervbe vannak véve, hogy teljes legyen a kép. Az itallap (gondosan beletuszmákolva egy CD-tokba) húszféle koktélt, abszintot és Becherovkát rejt magában. A sör (Zlaty Bazant, Heineken vagy Löwenbräu) 350 Ft körül van, és a borválaszték is hasonlóan kellemes árú. Ha pedig megéheztünk a kultúráért folyó harcunkban, sajtos, sonkás tálakat, szendvicseket kapunk. Nikotinfüggőként azonban jobb, ha körülnézünk az utcán. Ez valami teás dolog lehet amúgy, mert a teázókban amúgy sem vágjuk a füstöt. Nem is ezért vagyunk itt, úgyhogy teázzunk inkább! A Sencha Lu Yu-tól kezdve (ami egy erős, kínai zöld tea) a vörös ginzengig van itt mindenféle ínyencség, amikről én ugyan még soha nem hallottam, de valószínűleg pont ez a jó bennük.  
 
A CD-Fűt ajánlom tehát mindenkinek, aki még nosztalgiát érez olyan régi helyek iránt, mint az Eötvös Klub, ami már nincs is, vagy az Ibolya presszó, ahol már tramezzininek hívják a gombás meleget. De aki ennél sokkal fiatalabb, annak is meg kell ismernie Budapest e megkérdőjelezhetetlen színfoltját. 

Bp. V., Fejér György u. 
NY: H–P: 13–24h, Szo: 15–24h, V: 17–22h 
T: 268-9207,
www.cdfu.hu
 
dexterke
2009.04.06
|
(5 kép)


Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.