Tündér Lala

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
Tündérországban egyre furcsább dolgok történnek, s a furcsa dolgok mögött minden esetben Írisz királynő tízéves fia, Lala áll.
Aterpater varázsló megvizsgálja Lalát, és megállapítja, hogy a kisfiúnak emberszíve van, ezért viselkedik másképp, mint a többi tündér. A törvények szerint pedig azt, aki nem igazi tündér, száműzni kell Tündérországból. Aterpater zsarolni kezdi Írisz királynőt, ám amikor Lala ezt megtudja, úgy dönt, legjobb lesz, ha egészen emberré változik és elhagyja otthonát.
 
A gonosz Aterpater egyre nagyobb hatalomra tesz szert, de Csill, az emberagyú varázsló ezt megsokallja, és jóváteszi az elkövetett gazságokat. Ettől fogva mindenki boldogan él Tündérországban az idők végezetéig, hiszen a tündérek halhatatlanok. A Szabó Magda meseregényéből készült ifjúsági filmben többek között Benkő Gyula, Tyll Attila, Paudits Béla szerepel.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.04.10
|
magyar mesefilm, 85 perc, 1978
Szabó Magda gyermekregényének feldolgozása. Az elmúlt ötven év legnagyobb nyelvi leleménye: hogyan lesz a gonosz Áter-Páterből Ati-Pati.
Rendező:

Katkics IlonaIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.