Kedvenc helyek

A Pet Shop Boys az állatvédők mellé állt

A világ legnagyobb állatvédő szervezete, a PETA annak is örült, hogy a zenekar egyáltalán foglalkozott kérésével.
A PETA a napokban hivatalos levelet juttatott el a Pet Shop Boys két tagjának, amelyben arra kérte a zenekart, hogy változtassa meg nevét Rescue Shelter Boysra (vagyis "kisállatbolt fiúk" helyett legyen a nevük "állatmenhely  fiúk"). A kérést természetesen nem teljesíthette a duó, de ettől függetlenül a zenekar hivatalos honlapján megjelent egy poszt, amelyben Neil Tennant elmondta: bár a névváltoztatás nem lehetséges, a felvetés egy olyan témára irányul, amin érdemes komolyan elgondolkodni.

A PETA azért kérte névváltoztatásra a zenekart, hogy az emberekben nyomatékosítsa: ne a kisállat-kereskedésekből válasszanak házi kedvencet maguknak, hanem az állatmenhelyekről vigyenek haza nehéz sorsú kutyákat és macskákat. A jogvédő szervezet már annak is örült, hogy a PSB reagált kérésükre, és Yvonne Taylor projekt menedzser így válaszolt Tennant bejegyzésére:

"Neil Tennant megmutatta, hogy a Pet Shop Boys valóban olyan okos zenekar, mint amilyennek a szövegei mutatják, és támogatja a PETA kreatív ötleteit, amelyek igyekeznek fontos kérdésekre irányítani a nyilvánosság figyelmét " - állt a válaszban.


Gigwise
2009.04.11
|


Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.