A dolog

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (13)
John Carpenter sarkvidéki sci-fi horrorja egyike a nálunk sok-sok év várakozás után DVD-n megjelenő kultuszfilmeknek.
Habár egy harmincas évekbeli novella, illetve azt adaptáló film (A lény egy másik világból) jelentik a gyökereket, A dologban A nyolcadik utas: a halál és A testrablók támadása című, szintén több mutációt megért sci-fi horrorok motívumai is visszaköszönnek. Egy antarktiszi kutatóállomás zárt tereiben szabadul el a pokol, mikor egy jégből kiolvasztott, földön kívüli élőlény kezd bemutatót tartani más élőlényeket utánzó képességéből.
 
Szerencsére az alkotók nem állnak meg az egyébként mesteri, véres-nyálkás átalakuláseffekteknél, hanem a paranoiát az egyre fogyatkozó létszámú szereplőgárdán belüli konfliktusban teljesítik ki, amikor a kutatócsoport tagjainak ki kell deríteniük, melyikük alakult már át emberből a lénnyé úgy, hogy ő maga sem tud róla. Carpenter a Halloweenhez hasonlóan, mesterien teremt dermesztő hangulatot az üres terek képeivel, Kurt Russell pedig azt a férfias vagányságot hozza a főszerepben, ami nélkül a nem épp derűs végkifejletnek sem lenne meg az ereje. 
 
Kiadás: Magyar sztereó, angol DD 5.1-es hang. Az extrák a film korához képest rendkívül gazdagok: A terror alakot ölt című, 80 perces interjúfilmben minden fontos alkotó megszólal, John Carpenter és Kurt Russell kedélyes, ugyanakkor tartalmas audiokommentárját magyar felirattal követhetjük, majdnem 4 percnyi kihagyott jelenet mellé kapunk írott jegyzeteket és néhány állóképet további kihagyott jelenetekről, sztoribord, fotógaléria az utómunkálatokról és rengeteg további fotó és írott jegyzet magyar nyelven a film készítéséről. 
 
nelson
2009.04.14
|
The Thing
amerikai sci-fi, 104 perc, 1982
Rendező:

John Carpenter

Színész:

Kurt Russell
(R.J. MacReady)

Keith David
(Childs)

David Clennon
(Palmer)

Wilford Brimley
(Dr. Blair)

Richard Dysart
(Dr. Copper)

Charles Hallahan
(Vance Norris)

Richard Masur
(Clark)

Donald Moffat
(Garry)

Joel Polis
(Fuchs)Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.