A dolog

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (13)
John Carpenter sarkvidéki sci-fi horrorja egyike a nálunk sok-sok év várakozás után DVD-n megjelenő kultuszfilmeknek.
Habár egy harmincas évekbeli novella, illetve azt adaptáló film (A lény egy másik világból) jelentik a gyökereket, A dologban A nyolcadik utas: a halál és A testrablók támadása című, szintén több mutációt megért sci-fi horrorok motívumai is visszaköszönnek. Egy antarktiszi kutatóállomás zárt tereiben szabadul el a pokol, mikor egy jégből kiolvasztott, földön kívüli élőlény kezd bemutatót tartani más élőlényeket utánzó képességéből.
 
Szerencsére az alkotók nem állnak meg az egyébként mesteri, véres-nyálkás átalakuláseffekteknél, hanem a paranoiát az egyre fogyatkozó létszámú szereplőgárdán belüli konfliktusban teljesítik ki, amikor a kutatócsoport tagjainak ki kell deríteniük, melyikük alakult már át emberből a lénnyé úgy, hogy ő maga sem tud róla. Carpenter a Halloweenhez hasonlóan, mesterien teremt dermesztő hangulatot az üres terek képeivel, Kurt Russell pedig azt a férfias vagányságot hozza a főszerepben, ami nélkül a nem épp derűs végkifejletnek sem lenne meg az ereje. 
 
Kiadás: Magyar sztereó, angol DD 5.1-es hang. Az extrák a film korához képest rendkívül gazdagok: A terror alakot ölt című, 80 perces interjúfilmben minden fontos alkotó megszólal, John Carpenter és Kurt Russell kedélyes, ugyanakkor tartalmas audiokommentárját magyar felirattal követhetjük, majdnem 4 percnyi kihagyott jelenet mellé kapunk írott jegyzeteket és néhány állóképet további kihagyott jelenetekről, sztoribord, fotógaléria az utómunkálatokról és rengeteg további fotó és írott jegyzet magyar nyelven a film készítéséről. 
 
nelson
2009.04.14
|
The Thing
amerikai sci-fi, 104 perc, 1982
Rendező:

John Carpenter

Színész:

Kurt Russell
(R.J. MacReady)

Keith David
(Childs)

David Clennon
(Palmer)

Wilford Brimley
(Dr. Blair)

Richard Dysart
(Dr. Copper)

Charles Hallahan
(Vance Norris)

Richard Masur
(Clark)

Donald Moffat
(Garry)

Joel Polis
(Fuchs)Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
20:30
Vérző olaj
amerikai filmdráma, 2007
20:30
High School Musical
amerikai vígjáték, 2006
21:00
Az utolsó király
norvég kalandfilm, 2016
21:00
Mobil
amerikai-német thriller, 2004
21:00
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.