Képlet

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (48)
A szabadidejét reklámok és videoklipek készítésével kitöltő Alex Proyas rendező A holló és az Én, a robot után világvégefilmet forgatott, melyben Nicolas Cage ismét önmagát alakítja.
 Bizony most már tény, hogy a világot valamilyen formában évente körülbelül kétszer megmentő Cage nem karaktereket alakít filmjeiben, hanem a világot valamilyen formában megmentő amerikai színészt, aki kidülledő szemeivel, feszülő bicepszeivel és bevarrt hajpótlásaival jobban emlékeztet a nukleáris apokalipszisre, mint egy Parkinson-kóros észak-koreai katonatiszt piros gombbal a kezében. A világvége után talán mindannyian rá fogunk hasonlítani, érdemes hát odafigyelnünk, hogy megbarátkozzunk a gondolattal!
 
Jelen esetben egy whiskyvel gyászoló egyetemi professzort fedezhetünk fel Cage súlyos homlokredői alatt, aki megdöbbentő felfedezésre jut, miután fia iskolájában kiemelnek a földből egy 50 éve elásott időkapszulát. Hamar világossá válik, hogy a kisfiú kezébe jutott számsor földi katasztrófák pontos adataival szolgál, melyek egy része még meg sem történt, ráadásul az utolsó tér-idő koordináták valami elementáris gebaszra figyelmeztetnek. Hősünk szemei azonnal dülledt üzzemmódba kapcsolnak, megindul a verseny a sorssal és az idővel, és számos apokaliptikus víziószekvencia után megtörténik a nagy csoda. 
 
Összeszedett film a Képlet, az egyetlen hibája talán az, hogy nagyon ki van számolva. Aki nem az eredetiséget hajszolja a moziban, hanem az izgalmat, az nem fog csalódni, a többiek számára pedig szolgáljon kárpótlásul, hogy Cage őket is feloldozza bűneik alól. 
 
csmozi
2009.06.04
|
Knowing
ausztrál akcióthriller, 121 perc, 2009
Egy tanár gyanús időkapszulára bukkan fia iskolájánál, és a benne lévő titokzatos adatokból múltbéli és eljövendő katasztrófák rajzolódnak ki. Nicolas Cage ismét megmenti a világot.
Rendező:

Alex Proyas

Színész:

Nicolas Cage
(John Koestler)

Chandler Canterbury
(Caleb Koestler)

Rose Byrne
(Diana)

D. G. Maloney
(az idegen)

Alethea McGrath
(Miss Taylor)

Ben Mendelsohn
(Phil Beckman)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. június 11.
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
20:30
Éjféli futó
svájci film, 2018
20:50
Oscar
amerikai vígjáték, 1991
20:55
Kellékfeleség
amerikai vígjáték, 2011
21:00
My Blueberry Nights - A távolság íze
francia-kínai-hongkongi romantikus filmdráma, 2007
21:00
Szabadság, szerelem
amerikai-angol romantikus vígjáték, 2004
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.