Gettó milliomos: adomány Mumbainak

A Gettó milliomos című nyolc Oscar-díjas film készítői bejelentették: 500 ezer fontot (745 ezer dollárt) ajánlanak fel egy jótékonysági alapítványnak, amely a pénzzel a Mumbai szegénynegyedeiben élő gyermekeket segíti majd.
A film ugyanis az indiai nagyvárosban játszódik, és ott is forgatták, és a filmesek így akarnak köszönetet mondani, és egyben segíteni az ott élőkön. A Gettó milliomos alkotói már korábban is jótékonykodtak a film kapcsán: akkor a mű két gyerekszereplőjét költöztették ki a gettóból az indiai hatóságok segítségével új otthonokba. 
 
„Miután élveztük a Mumbaiban élők vendégszeretetét, azt éreztük méltányosnak, ha a film sikeréből valamennyit visszaforgatunk a város azon területeibe, ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra, és ahol néhányak életében ez a pénz valódi változást hozhat” – nyilatkozta a Gettó milliomost rendező Danny Boyle az adakozással kapcsolatban. 
 
Az 500 ezer fontos (745 ezer dolláros) támogatást egy öt éves projekt keretében a város szegénységben élő gyermekeinek megsegítésére fogja fordítani a Plan nevű szervezet. Az összesen közel 50 országban tevékenykedő alapítvány valószínűleg elsősorban a higiéniás körülmények és az oktatási rendszer javítására koncentrál majd. 
 
„A Föld lakosságából mintegy egymilliárd ember él gettókban, és a szegénynegyedek lakóinak száma naponta 100 ezer fővel növekszik. A Gettó milliomos pedig a közönségnek világszerte megmutatott egy pillanatképet arról, milyen életet is él a bolygó minden hatodik lakosa” – mondta Marie Staunton, a Plan munkatársa. 
 
 
bbc.co.uk
2009.04.17
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
20:50
Focus - A látszat csal
amerikai akcióvígjáték, 2015
20:55
21:00
A dzsungel könyve
amerikai kalandfilm, 2016
21:00
Gorilla bácsi
amerikai vígjáték, 2005
21:00
A nemzet aranya
amerikai akciófilm, 2004
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.