Rotraut Susanne Berner: Éjszakai böngésző

olvasói
9/10 (3)
Mennyi idő alatt mesélhető el az a mese, amit egy csupán hét dupla oldalas rajzból álló könyv tartalmaz egy betű szöveg nélkül? Ha ebből a kötetből és egy közepes mesemondó tehetséggel megáldott szülőből indulunk ki, legalább háromnegyed órával számoljunk (a teljesen gyakorlatlanok hasznos segítséget találnak a hátsó borítón).
A színes, mozgalmas, rengeteg részletre kiterjedő, önmagukban is izgalmas rajzok sorozatából akár komplett történetek is kikerekedhetnek; nem csak egy, mert a mesehallgató gyerek érdeklődése, kérdései alapján minden alkalommal más-másfelé kanyarodhat a beszélgetés. Merthogy beszélgetős mese lesz, az biztos; ezért ajánlható a könyv akár kétéves gyerekeknek is, akikkel a szüleik összebújva lapozgatnak, fedezik, illetve fedeztetik fel a világot.
 
Lili és Tom vidáman hancúroznak a réten, amikor a békák közelgő veszedelemre figyelmeztetik őket: megjósolják, hogy rövidesen negyven napon át tartó esőzés kezdődik, és ismét hatalmas özönvíz árasztja el a földet. Az időjósoknak igazuk lesz: kitör a pusztító vihar, s Tomék dombtetőn álló házába seregestül csődülnek az állatok, minden fajtából egy-egy pár. Egy darabig békésen élnek együtt az emberek és az állatok, ám egy idő után az éhes ragadozók fellázadnak. És egy áruló az élükre áll... 
 
Jacques-Rémy Girerd, a francia animációs film mestere kalandos, vicces, szeretettel teli filmet készített, amely az egész családnak kellemes szórakozást ígér. Nem véletlen, hogy művét számos fesztiválmeghívás mellett 2004-ben Üvegmedve-díjjal jutalmazta a Berlini Filmfesztivál zsűrije. 
 
Naphegy Kiadó, 14 oldal, 2590 Ft 
 
Forrás: Est.Tv Magazin 
 
2009.04.17
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
23:10
Trollvadászok
I. évad, 19. rész: Lebegő csapat
23:10
Bogyó és Babóca
III. évad, 1. rész
23:10
Én és a lovagom
2016, I. évad, 119. rész: Tehetségkutató
23:15
Rubi Szivárványiában
koreai-kanadai-amerikai animációs sorozat (ism.)
23:20
Gumball csodálatos világa
2011, IV. évad, 732. rész: A pontok
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.