Megvan a harmadik Alkonyat-film rendezője

Még a második részt, az Újhold című folytatást sem mutatták be, máris bejelentették, ki fogja megrendezni a Stephenie Meyer vámpírregényein alapuló harmadik filmet, amit a jövő nyáron mutatnak majd be.
Az Eclipse című adaptációt a Cukorfalat rendezője, David Slade fogja dirigálni, akit a szerző, Stephenie Meyer „látnoki filmesként” magasztalt. „Az Alkonyat saga már a kezdetek óta a legnagyobb rendezői tehetségekkel van megáldva, és nagyon örülök, hogy az Eclipse-szel is folytatjuk ezt a remek hagyományt” – mondta még az írónő. 
 
A második rész, az Újhold jelenleg is forog Vancouverben, Chris Weitz rendező (Egy fiúról, Az arany iránytű) irányításával. Az első film, az Alkonyat pedig a múlt évben hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában (hazánkban nem szólt olyan nagyot a nézettségi toplisták eredményei alapján, de a könyveknek és magának a kulturális jelenségnek kitartó és masszív rajongótábora van nálunk is). 
 
Az Alkonyat az USÁ-ban múlt év novemberben nyitó hétvégéjén 69,6 millió dollárt hozott, amivel rekordot döntött, hiszen ez az eddigi legjobb nyitó bevételi eredmény, amit női rendező valaha is elért (a dicsőség Catherine Hardwicke-é). 
 
A közelgő (idén november 20-án bemutatandó) Újholdban pedig a két főszereplőn, Robert Pattinsonon és Kristen Stewarton kívül visszatér a tinisztár Taylor Lautner is (mint a titokzatos Jacob Black), új vámpírként pedig Dakota Fanninget, a Világok harca gyerekszínészét és Michael Sheent köszönthetjük. 
 
Az Eclipse című harmadik részt pedig 2010. június 30-án láthatják a rajongók. A rendező, David Slade számára egyébként nem ismeretlen a horror műfaja: 2007-ben 30 Days of Night címen rendezett horrorfilmet. Korábban már másokat is összefüggésbe hoztak a harmadik Alkonyat-projekttel, de végül kiderült, hogy sem Drew Barrymore, sem Juan Antonio Bayona, az Árvaház direktora nem fogja megrendezni az Eclipse-et. 
 
 
bbc.co.uk
2009.04.24
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.