Megvan a harmadik Alkonyat-film rendezője

Még a második részt, az Újhold című folytatást sem mutatták be, máris bejelentették, ki fogja megrendezni a Stephenie Meyer vámpírregényein alapuló harmadik filmet, amit a jövő nyáron mutatnak majd be.
Az Eclipse című adaptációt a Cukorfalat rendezője, David Slade fogja dirigálni, akit a szerző, Stephenie Meyer „látnoki filmesként” magasztalt. „Az Alkonyat saga már a kezdetek óta a legnagyobb rendezői tehetségekkel van megáldva, és nagyon örülök, hogy az Eclipse-szel is folytatjuk ezt a remek hagyományt” – mondta még az írónő. 
 
A második rész, az Újhold jelenleg is forog Vancouverben, Chris Weitz rendező (Egy fiúról, Az arany iránytű) irányításával. Az első film, az Alkonyat pedig a múlt évben hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában (hazánkban nem szólt olyan nagyot a nézettségi toplisták eredményei alapján, de a könyveknek és magának a kulturális jelenségnek kitartó és masszív rajongótábora van nálunk is). 
 
Az Alkonyat az USÁ-ban múlt év novemberben nyitó hétvégéjén 69,6 millió dollárt hozott, amivel rekordot döntött, hiszen ez az eddigi legjobb nyitó bevételi eredmény, amit női rendező valaha is elért (a dicsőség Catherine Hardwicke-é). 
 
A közelgő (idén november 20-án bemutatandó) Újholdban pedig a két főszereplőn, Robert Pattinsonon és Kristen Stewarton kívül visszatér a tinisztár Taylor Lautner is (mint a titokzatos Jacob Black), új vámpírként pedig Dakota Fanninget, a Világok harca gyerekszínészét és Michael Sheent köszönthetjük. 
 
Az Eclipse című harmadik részt pedig 2010. június 30-án láthatják a rajongók. A rendező, David Slade számára egyébként nem ismeretlen a horror műfaja: 2007-ben 30 Days of Night címen rendezett horrorfilmet. Korábban már másokat is összefüggésbe hoztak a harmadik Alkonyat-projekttel, de végül kiderült, hogy sem Drew Barrymore, sem Juan Antonio Bayona, az Árvaház direktora nem fogja megrendezni az Eclipse-et. 
 
 
bbc.co.uk
2009.04.24
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.