Adventureland

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (12)
Ó, amikor még több hajunk, de kevesebb eszünk volt! Rég elveszett ifjúkori nyaraink visszaemlékezve sokkal jobbnak tűnnek, mint amilyenek tényleg voltak, így nem csoda, hogy annyi rendező próbálja a vásznon újraélni őket.
A nyári munka az emberré válás folyamatának szerves része, hiszen ekkor sajátítja el a serdült tökfej a leghasznosabb tudnivalókat a továbbiakra nézve egy kellőképp buta és haszontalan munkahely alkalmi mikrokozmoszának feltárása során. Esetünkben egy lepukkant vidéki vidámparkról van szó, hősünk pedig a szebb jövőről ábrándozó, némileg balfék James, aki itt kénytelen átvészelni a nyarat egy nagyobb adag fű segítségével. De minden rosszban van valami jó, és bár a munka szopacs, akadnak új haverok és furcsa tapasztalatok, illetve egy kissé titokzatos lány, akit Emnek hívnak, és akinek nagyon nehéz ellenállni, hisz már zavart arcjátékából is tudni, hogy setét titkot rejteget.
 
Ez a friss élménykupac szolgáltatja a történet magvát, és Greg Mottola (Superbad) nem is tagadja, hogy mindez életrajzi alapon nyugszik, és mint ilyen, egyrészt nagyon kedves és őszinte, másrészt mint történet, távolról sem mindig koherens. Az elhibázott tempóváltásokért, a merészebb poénok feltűnő hiányáért és a főszereplő szapora bénázásáért azonban bőven kárpótolnak a hősünk életébe betüremkedő meghökkentő alakok - sokan a Judd Apatow-vígjátékok világából lehetnek ismerősek, noha a vicces nevű Mottola ezúttal egyedül dolgozott -, és maga Kristin Stewart (Alkonyat), aki kétségkívül a legjobb fiatal színésznő mostanság a piacon. 
 
 
Vízer
2009.07.13
|
Adventureland
amerikai vígjáték, 107 perc, 2009
1987. James végre leérettségizett, és csupa nagy lehetőség vár rá az életben. Például egy bámulatos meló furábbnál furább alakokkal egy lepukkant vidámparkban, ahol bármilyen attrakció félresikerülhet. Retrokomédia a Superbad rendezőjétől.
Rendező:

Greg Mottola

Színész:

Jesse Eisenberg
(James Brennan)

Kristen Stewart
(Em Lewin)

Ryan Reynolds
(Mike Connell)

Martin Starr
(Joel)

Wendie Malick
(Mrs. Brennan)

Matt Bush
(Tommy Frigo)

Kristen Wiig
(Paulette)

Bill Hader
(Bobby)

Margarita Levieva
(Lisa P.)

Bemutató: 2009. július 16.
(2 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.