Crank 2.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (24)
Az első rész bizonyos szinten élvezhető volt: azt hozta, amit mondjuk A szállító-filmek, csak kevésbé elegánsan, és sokkal több erőszakkal tálalva. Az utóbbit most megpróbálták túllicitálni.
Jason Statham az akciófilm műfajában ma a legmegbízhatóbb márkanév. Egyfajta kedélyes brutalitásával, figyelemre méltó strapabírásával és fanyar humorával szinte mindenből tud valami szórakoztatót hozni. Másnak például aligha hinnénk el, hogy miután az első részben halálos mérget kapott és pár ezer méteres szabadesést hajtott végre egy helikopterből, még mindig él, azzal a pici hendikeppel, hogy valaki ellopta a szívét - naná, hogy megint a kínaiak -, és egy árammal működő műketyerét rakott a helyére.
 
Ezt kell aztán izzadós hősünknek szivargyújtóval, rendőrségi sokkolóval vagy kapcsolószekrénnyel működésben tartani, miközben a régi műszert szerezné vissza, és persze különböző kisebbségekhez tartozó rosszarcúakat kell hatástalanítania. Ezzel a sztorival és pláne Stathammel nem lenne semmi gond, ha a film végig bírná a megfelelő tempót - és nem bírja, mert tök felesleges, viccesnek szánt közjátékok lassítják -, és ha a készítők nem lennének konkrétan szadisták. A kellőképpen közelről mutatott véres csonkítások, behatolások és egyéb kínzások egy idő után abszolút öncélúvá válnak, és mintha hősünk ámokfutása sem a szívéről szólna már, hanem az út közben feltrancsírozható áldozatokról, akik közt számos ártatlan járókelő is akad, megsértve ezzel a Nagy Hollywoodi Etikett szabályait, amely szerint csak ez érdemel kínhalált, akinek koszos a körme, vagy udvariatlan a nőkkel. 
 
Vízer
2009.07.06
|
Crank: High Voltage
amerikai akciófilm, 96 perc, 2009
Az elmúlt évek legpörgősebb akciófilmjének folytatásában egy kínai gengszter eltulajdonítja hősünk szívét, így az kénytelen időről időre megbikázni a szervet helyettesítő szerkezetet.
Színész:

Jason Statham
(Chev Chelios)

Amy Smart
(Eve)

Dwight Yoakam
(Doc Miles)

Efren Ramirez
(Venus)

Jose Pablo Cantillo
(Ricky Verona)

Reno Wilson
(Orlando)

Ling Bai
(Ria)

David Carradine
(Poon Dong)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. július 2.
(2 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.