Budapesti Wagner-napok

Budapest, Müpa Budapest, 2009. június 11 - 28.
A Művészetek Palotájában immár negyedszer kerül sor a Budapesti Wagner-napokra, mely idén igazán különlegesnek ígérkezik, és közel 3 hétig boldogítja majd a Wagner-rajongókat.
A Budapesti Wagner-napokon Fischer Ádám művészeti vezetésével idén tíz előadást láthatnak a hazai és az egyre nagyobb számban érkező külföldi zenerajongók. A különlegessége abból fakad, hogy az előző évek során játszott összes Wagner-opera egyben meghallgatható lesz a helyszínen.  
 
A rendezvény június 11-én kezdődik A Rajna kincse című zenedrámával, melyet A walkür, a Siegfried, Az istenek alkonya és a Parsifal című művek követnek majd. A nibelung gyűrűje – a világon alighanem egyedülálló módon – négy egymást követő napon hangzik el, méghozzá kétszer is, akárcsak a Parsifal
 
A nemzetközi énekesgárdában olyan neveket találunk, mint Walter Fink, Christian Franz, Oskar Hillebrandt, Tomasz Konieczny, Kováts Kolos, Németh Judit, Johan Reuter, Nikolai Schukoff, Linda Watson és Hartmut Welker, közreműködnek az MR Szimfonikusok, és - ahogyan már hagyományosan mindig - pálcával a kezében Fischer Ádám. 
2009.05.20
|


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.