Újravágja Tarantino a Becstelen brigantykat

Akinek esetleg Cannes-ban volt szerencséje megnézni Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Becstelen brigantykat, csodálkozni fog, ha netán másodszor is kedve szottyan rá...
Az amerikai rendező ugyanis újravágja az egészet, mert a 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválra olyan sietősen készítette el, hogy a gyártó stúdiónak, a Universal Picturesnek fenntartásai vannak. 
 
„Kétszer annyi anyagot forgattak, mint amennyi belefért a filmbe, pedig így sem rövid. Szeretnénk, ha a kimaradt jelenetekből néhány mégis bekerülne, mert ezáltal árnyaltabbak lennének a karakterek, és érthetőbbek a motivációik. Quentin nincs elragadtatva az ötlettől, de remélem, meg tudjuk győzni” – magyarázta az egyik stúdiófőnök. 
 
A Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantyk története a II. világháború idején játszódik. Amerikai kommandósokról szól, akik német katonákat öldösnek a megszállt Franciaországban. 
 
Korábban sokat támadták a még be sem mutatott filmet, mert a kiszivárgott információk alapján túl véresnek tűnt. A cannes-i világpremier óta azonban a Becstelen brigantykat sokan Tarantino legjobb alkotásaként emlegetik. Sőt a film egy díjat is elhozott a Cannes-i Filmfesztiválról: a benne szereplő Christoph Waltz a legjobb színésznek járó elismerést kapta. 
 
A filmet – eredeti címén az Inglourious Basterdset – augusztus 20-án mutatják be a magyar mozik. 
 
 
UIP
2009.05.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.