IMAX 3D-ben is jön a Harry Potter és a Félvér Herceg

A nyár egyik legjobban várt filmje a Harry Potter-sorozat hatodik – a regényeredetiben is az egyik legizgalmasabb – része, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A széria készítői pedig gondoskodnak róla, hogy mindig új meglepetéssel tegyék kivételessé a roxforti varázslótanoncokról szóló történeteket.
Elkészült ugyanis a film három dimenziós digitális IMAX változata, amely végre a magyar közönség számára is hozzáférhető lesz, hiszen a filmet forgalmazó InterCom a mozipremierrel egy időben ezt a különleges verziót is bemutatja. 
 
A hazai IMAX-történelemben mindössze másodszor kerül az Aréna Plazában működő, speciális élményt kínáló filmszínház műsorára teljes, igazi nagyjátékfilm. „Eddig Harry Potter mindegyik mozis kalandja kiemelkedő sikert aratott, és ahogy a történet a végkifejlet felé halad, a rajongók egyre nagyobb izgalommal várják a folytatást; az IMAX-vetítés azonban még sokkal látványosabb, kihagyhatatlan mozis csemege, ahol a varázslat szinte valósággá válik. Biztos vagyok benne, rengetegen lesznek, akik akár mindkét változatban látni akarják majd a filmet, így az IMAX-bemutató üzleti szempontból is sikeres döntésnek bizonyul majd” – nyilatkozta Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója. 
 
„A Harry Potter és a Félvér Herceg bemutatója számunkra is rendkívüli alkalom, amit nagyon várunk. Mozink netes fórumán már most érzékeljük, hogy hatalmas várakozás előzi meg a bemutatót, és különösen nagy az IMAX változattal kapcsolatos bejegyzések száma. Semmi kétség, hosszú sorok fognak állni a pénztárainknál. Én láttam az előző rész, a Harry Potter és a Főnix Rendje IMAX változatát, és valóban minden elképzelést felülmúlóan magával ragadó így a film” – tette hozzá Buda Andrea, a Cinema City mozilánc marketing- és PR-vezetője. 
 
A Harry Potter-filmek, ahogy az egész világon, Magyarországon is verhetetlen népszerűségnek örvendenek: a minden idők legsikeresebb filmjeit tartalmazó hazai TOP 20-as listán mind az öt eddig bemutatott epizód szerepel. A Harry Potter és a Félvér Herceget (eredeti címén a Harry Potter and the Half Blood Prince-t) július 23-án mutatják be a magyar mozik – a fentiek fényében tehát hagyományos és IMAX 3D-s változatban is. 
 
 
IC Press
2009.05.29
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:05
Harry Potter és a félvér herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Gombos Jim és Lukács, a masiniszta
német családi film, 2018
18:10
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:15
Túl az Óperencián
amerikai kalandfilm, 1992
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.