Görögbe fogadva

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (43)
A „bazi nagy” kifejezést újra divatba hozó Nia Vardalos alapjáraton csipetnyit irritáló jelenség, de le a kalappal előtte, hogy minden hendikepje ellenére képes időről időre tényezővé válni Hollywoodban.
Nia Vardalos sok-sok smink alatt sem túl szép, nem éppen fiatal – viszont jól tartja magát – és korántsem vicces, így külön teljesítmény, hogy így is nézhető vígjátékokat termel, ha jókora kihagyásokkal is és ugyanazzal a recepttel. A titok most is a görög életérzés, és az amúgy kissé sumák módon javarészt Spanyolországban forgatott turistacsalogató nem fél a vaskos sztereotípiáktól. Hősnőnk ugyan amerikai, de görög vére hazahúzta, így idegenvezetőként dolgozik, amiben nem sok örömöt talál.
 
A turisták – akik itt a legjobb esetben is jóindulatú balfékek – irritálják, a görögök dettó, ráadásul száraz stílusa és kollégája machinációja eredményeként mindig a bendzsóbb csoportot kapja. Csakhogy a béna az új menő, és egy kedves öregúrnak köszönhetően hősnőnk megtalálja a belső görögjét, majd jól összejön a titokban dögös buszsofőrrel, a csoport tagjai pedig sikeresen elengedik magukat, és majdnem rácáfolnak a különböző nemzeti előítéletekre, majd előkerül néhány Viagra-vicc is. Nia Vardalos szerelmi élete és önmagára találása ettől még nem lesz érdekfeszítő, de akad sok vicces mellékszereplő – köztük a mindig remek Richard Dreyfuss –, és mivel a forgatókönyvet a Simpson család veteránja, Mike Reiss jegyzi, a dumák sem rosszak. A turisták kárára pedig bátran lehet élcelődni – az esetek nagy részében tényleg hülyék…
Vízer
2009.08.11
|
My Life in Ruins
amerikai-spanyol vígjáték, 98 perc, 2009
Egy görög-amerikai idegenvezető az antik országban fedezi fel újra romantikus énjét. Bazi nagy útifilm focistára hajazó buszsofőrrel.
Rendező:

Donald Petrie

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. augusztus 13.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.