Kedvenc helyek

Faith No More: The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection

olvasói
(0)
Ha nem röppent volna fel a hír a tavalyi év végén, hogy a Faith No More talán újra összeáll egy turné erejéig, valószínűleg ezzel a lemezzel sem foglalkoznánk (persze akkor ki sem adták volna). Azóta már nem csak azt tudjuk, hogy valóban turnéznak, de azt is, hogy még hozzánk is betérnek. Ráadásul most, hogy jobban megnéztük ezt a vicces című duplalemezes kiadványt, rájöttünk, hogy nagyon is izgalmas dolgokat rejt.
A nyilván szándékoltan önirónikus címválasztás (ez ti. a sokadik FNM-válogatás, a hallgatás - na jó, feloszlás - éveiben sorra jöttek az effélék: Who Cares A Lot?, 1998, This Is It: The Best Of Faith No More, 2003, Epic And Other Hits, 2005, The Platinum Collection, 2006, The Works, 2008) ne vezessen meg senkit: jelen esetben a zenekar működésének (1982-től 1998-ig) legjobb pillanatait megörökítő tizennyolc dal mellett számos extrát is kapunk.
 
Míg a készítők az első korongon a We Care A Lottól az Easy-ig valóban minden slágert felsorakoztattak, a másodikra csupa ritkaságot, eddig (CD-n) ki nem adott B-oldalas darabokat és cover-verziókat pakoltak. Akad köztük olyan, ami csak magazinok mellékleteként vagy egy-egy korábbi válogatásalbumon jelent meg.
 
A tíz dalt hordozó második korong tehát az, ami itt igazán érdekes: ha azt hitted, hogy mindent tudsz a Faith No More-ról, és úgy ordíthatod végig a Szigetes koncertjüket, hogy oda-vissza kened-vágod az összes számukat, hát most kapsz még egy adag betanulnivalót. Csak azt nem értjük, miért kellett ennyit várnunk egy ilyen kiadványra. Mi minden lehet még abban a tarsolyban?
 
Koncert:
Sziget, Nagyszínpad, augusztus 16. vasárnap
siráj
2009.06.29
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.