Kedvenc helyek

La Coka Nostra: A Brand You Can Trust

olvasói
8/10 (2)
A La Coka Nostra egy hiphop supergroup, mely olyan együttesekből szedte össze tagjait 2005-ben, mint a Non Phixion, az ugrabugra House Of Pain és a bostoni Special Teamz. A hobbiprojektként induló kollektíva 2006-ban kezdte komolyan venni magát, és 2009 februárjában meg is jelent 100% Pure Coka című EP-jük, amit gyorsan követett most megjelent első albumuk, az A Brand You Can Trust.
A Cosa Nostra nevével játszó rapperek kiterjedt baráti köre is fontos szerephez jut az albumon: a közreműködők soraiban sokak közt B-Real (Cypres Hill) vagy Sick Jacken (Psycho Realm) is ott figyel.
 
Az új lemezen előszeretettel használnak gitáros és fúvós hangmintákat, miközben nagyon megmondják mindenkinek, mennyire istentelenül a vérükben van a hiphop, a rímelés, meg úgy általában: a nagybetűs élet izomból élése.
 
Az első lemezükkel érezhetően kissé túldomborított férfiak különösebb félelemérzet nélkül illesztenek a rendszerbe a történetmesélésnek és az önfényezésnek kényelmesen megágyazó billentyűsöket, sőt ha arról van szó, akár kórusba is szerveződnek. Aztán persze előkerülnek a fegyverek is, és már csattan is a kakas.
 
Az egyéni teljesítmények meglehetős változatossága ellenére - a végtelen magabiztosság megnyugtató közelségében - tulajdonképpen szinte minden szám igyekszik kiharapni a világból egy darabot, vagy egyszerűen csak lerántani a bőrt az arra érdemesek arcáról (lásd a Fuck Tony Montana című darab idevágó sorát, mely szerint néhányan ölni, mások halni rendeltettek, és egy pillanatig sem kérdés - ahogy az már csak lenni szokott -, hogy vajon ki küldi és ki kapja a golyót).
 
Nagy várakozások előzték meg a nyers erőt és a himnikus hangulatokat egységbe szervező lemezt, ami úgy tűnik, jól hozza a vállalt szerepeket. A több mint egyórás anyagon ráadásul hallhatóan megvalósult a közös akarat, így - legalábbis látszólag - valóban egy irányba tartanak a különböző utak kereszteződésénél összetalálkozó rapperek.
 
A dallamos és erőteljes album múltidézéshez is kiváló. Gazdagon hangszerelt, filmes idézetekkel és klasszikus hiphop pillanatokkal tűzdelt, egységes anyag.
spéter
2009.07.21
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.