Kedvenc helyek

Michael Jackson: The Collection

olvasói
(0)
Minden idők legnagyobb popsztárjának az evilági léttől való búcsúját követő napokban a Sony BMG összeállította 5 CD-ből álló Michael Jackson-slágergyűjteményét The Collection címmel. Az öt korong összesen hatvanhárom dalának végighallgatása ébreszti rá igazán a leglaikusabb hallgatót is arra, hogy mekkora kaliberű a zeneszerző, az énekes és a táncos, akit egyik pillanatról a másikra elvesztettünk.
Hosszasan küszködtünk könnyeinkkel, amikor a június 26-i hírekből arról értesültünk, hogy elhunyt Michael Joseph Jackson, a Pop Királya. Egy ilyen hír nem érheti felkészülten az embert, még akkor sem, ha jól tudtuk, mindannyiunk Jacko-ja hosszú ideje küzd egyre komolyabb egészségügyi problémákkal. Csak annak örülhetünk, hogy még életében megkapta koronáját, amit már biztos, hogy soha senki nem vesz el tőle.
 
Emlékeztetőül: 1982-es Thriller című albumából haláláig több mint százmillió példányt adtak el - és halálát követően ez a szám még jelentősen emelkedhet is. Összes lemezéből bő háromnegyed milliárd darab kelt el az elmúlt majd' négy évtizedben. Ezeket a rekordokat csakis ő állíthatta fel, és nyugodtan leszögezhetjük, hogy ezen a világon biztos, hogy nincs és nem is lesz olyan, aki a nyomába érhet vagy akár csak eredhet.
 
Mi kellett ahhoz, hogy ennyire hatalmassá válhasson? Nagyon, nagyon sok minden. De elsősorban az a teljességgel egyedülálló tehetség, amivel született. Az a végtelen alázat, amivel a zenéhez közelített. Az a hihetetlen és megfejthetetlen éteri hang, amivel még a legmerevebb macsókat is képes volt letaglózni, a hölgyekről és a fiatalokról nem is beszélve - van köztünk bárki is, akinek legalább néhány felejthetetlen éven át nem volt elsőszámú kedvence, gyerekszobájának legillusztrisabb poszterhőse? Persze, hogy nincs.
 
Ha azonban mégis akadna olvasóink közt olyan, aki pótvizsgázni kívánna poptörténelemből, remek segédanyaga lesz ez az antológia. Az eredeti CD-gyűjteményt azonban nem pótolhatja semmi - ahogy a király örökös trónját sem foglalhatja el senki más.
 
Nyugodj békében, Michael. Emléked örökre velünk marad.
 
 
siráj
2009.07.15
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.