Út a mennyországba

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
A kétszeres Titanic-fesztivál-díjas rendező, Baltasar Kormákur első nemzetközi filmjében amerikai sztárok a főszereplők (Julia Stiles, Forest Whitaker), de a stílust Izlandból hozta magával az alkotó.
Vad vidéken járunk (Amerika szívében, egy Észak-Hastings nevű kisvárosban), ahol mintha mindig napfogyatkozás lenne, és ahol kemény, kevésszavú emberek élnek. Erre a tájra, ezek közé az emberek közé érkezik a biztosítási nyomozóként dolgozó Abe Holt (Whitaker), hogy a végére járjon egy gyanús halálesetnek. Egy helyi nő, Isold (Stiles) egymillió dolláros biztosításra tarthat igényt, ami autóbalesetben halálra égett bátyja után járna neki, ám Holt csalást orront és nyomozni kezd. Ennek során pedig nemcsak a férfi kutatása nyomán kibontakozó krimit figyelhetjük, hanem egy megrázó drámát is, melybe hősünk szintén belekeveredik.
 
Az idén tavasszal a Titanic fesztivál alkalmából hazánkba is ellátogató Kormákur sokféle művet rendezett már eddigi pályája során, a vígjátéktól (101 Reykjavík) kezdve a súlyos családi drámán (Tenger) és a thrilleren (Vérvonal) át a tragikomédiáig (Fehér nászéjszaka) – az Út a mennyországba pedig szinte mindegyik korábbi alkotásából merít, illetve későbbire is hatással van. A kusza családi kapcsolatok és a vérfertőzés (gyanúja) a Tengerből lehet ismerős, a bűnügyi szál és a szépen fényképezett táj pedig a Vérvonalhoz köti. A humor ezúttal csak ritkán csillan meg a jelenetekben (akkor azonban igen bizarr formát ölt), inkább a megrázó dráma dominál, hiszen Kormákur hősei itt hiába vannak közelebb a pokolhoz, mégis a mennyországba vezető utat keresik. 
 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Az extra a film előzetese, egy képgaléria és két DVD-ajánló. 
fürkész
2009.07.22
|
A Little Trip to Heaven
izlandi thriller, 97 perc, 2005
Az ifjú izlandi mester első angol nyelvű filmjében a távoli Minnesotában történnek gyanús, bűnös és zűrös dolgok. A stopposok korán halnak, a biztosított ügyfelek azonban sokáig élnek.


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:30
Váltságdíj
amerikai akcióthriller, 1996
18:40
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
amerikai sci-fi (ism.), 2011
18:45
James Bond: Dr. No
angol akciófilm, 1962
18:50
Gyilkos lövés
amerikai thriller, 1988
18:50
A csendestárs
amerikai vígjáték, 1996
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.