Biztonsági háló - Daniel Radcliffe

Az évtized legnagyobb sikersztorijának is tartott Harry Potter-sorozat végre a hatodik részéhez érkezett filmen. A történetben nemcsak Voldemort (és Piton) múltjára derül fény, a most már hatodikos Harrynek, Ronnak és Hermionénak is egyre komorabb alakokkal és fenyegetőbb veszélyekkel kell szembenéznie, amibe a halálos fenyegetés éppen annyira beletartozik, mint Ron egyik bátyjának esküvője, a bukás bájitaltanból vagy a szerelmi bájitalt tartalmazó bonbon. A már nem is olyan kicsi varázslót alakító Daniel Radcliffe-et a forgatásról, a pingpongról és az indie zenéről kérdeztük, de azt is elmondta, milyen érzés tudni, hogy közel már a vég…
- A Harry Potter és a Félvér hercegben más oldaláról is megismerhetjük Harryt? 
 
- Van egy komoly súrlódás a filmben, sokkal inkább szól Ronról és Hermionéről, mint Harryről. Harry a film nagy részében boldogtalan, főleg azért, mert állandóan meg akarják ölni. És a szerelmi élete is romokban. Ez az, ami Jo-nak (J .K. Rowling – a szerk.) annyira jól megy: teljesen hétköznapi és banális problémákat köt össze ezzel a hihetetlen másik világgal. 
 
- Az Equus főszerepében mindenkinek megmutattad, hogy megértél a komoly színpadi szerepekre. Jó érzés, hogy a közönség másként is láthat?  
 
- Igen. Harry fantasztikus, imádom játszani őt, de szeretném magamat egy tőle független személyként meghatározni. Az Equus tényleg jó kis változásnak tűnt, és sokan csak arra vártak, hogy bele fogok bukni, de ez nem így történt. Ezt nagyon élveztem. 
 
- A Harry Potter és a Félvér herceg a hatodik Harry Potter-film. Szerinted vegyes érzelmekkel fogjátok befejezni a hátralévő két rész forgatását? 
 
- Ebben egészen biztos vagyok. Nagyon, nagyon furcsa lesz, hogy többé már nem térek vissza Harry Potterhez. Ez ugyanis egyfajta biztonsági hálót is jelentett, amikor más projekteken dolgoztam. Nagyon rossz lesz az a tudat, hogy ez már nincs többé. Szomorú, hogy magam mögött kell hagynom Harry karakterét és hogy már nem fogom naponta látni azokat a barátaimat, akikkel a forgatásokon találkoztam.  
 
- A Harry Potter-filmek az életed óriási részét töltötték ki (2000-ben, 11 éves korában választották ki Harry Potter szerepére, a Harry Potter és a bölcsek kövét 2001-ben mutatták be – a szerk). Vissza szoktad nézni az első részeket és azt, hogy hogyan fejlődtél? 
 
- Nem szoktam megnézni a régebbi filmeket, mert elég cikinek tartom azt, ahogyan akkor játszottam. Valószínűleg meg kellene néznem őket és örülni annak, hogy a színészi játékom hogyan fejlődött az évek során, de elég égő magadat nézni és hallani annyi idősen. De ha majd egyszer visszanézem magamat, biztos nagyon érdekes lesz.  
 
- Ruperttől azt hallottuk, hogy sokat fejlődtél pingpongban, amit a film forgatásának szüneteiben játszottatok. Emma viszont tényleg mindenkin túltesz? 
 
- Ez így van, és nagyon idegesítő, hogy Emma ennyire jó! (nevet) Rupert és én már vagy nyolc hónapja játszottunk együtt, de végül mindig az történt, hogy Emma egyszer csak beszambázott és egyszerűen félelmetesen jó volt. Egyikünk sem tudta megverni. Sokat fejlődtem, de soha többé nem játszom Emma ellen.  
 
- Mindig is nagy rajongója voltál az indie zenének. Idén kiket fedeztél fel?  
 
- A Vampire Weekend nevű banda az egyik tuti tippem. Van még egy Laura Marley nevű lány, akinek fantasztikusak a dalszövegei. Adele zenéje is nagyon bejön. Az egyik kedvenc albumom tavaly a The Wombats Love, Loss and Desperation című lemeze volt, és van még egy kedvenc zenekarom, akikről valahogy senki nem hallott még, a Beirut. Két albumuk jelent meg eddig, és mindkettő döbbenetesen jó (a címük Gulag Orkestar és The Flying Club Cup, illetve egy hónapja megjelent egy koncertlemezük is Live at the Music Hall of Williamsburg címmel – a szerk.). Mindenkinek bátran ajánlom, hogy vegye meg őket. Szeretem a Mars Voltát és a My Chemical Romance legutóbbi albumát, bár a zenekar korábbi munkássága soha nem jött be.  
 
- Valójában tehát te egy frusztrált rocker vagy? 
 
- Nem, ehhez nincs elég tehetségem. Ha hirtelen véletlenül arra jönnék rá, hogy zseniális gitáros vagyok (a Sirius Blacket alakító Gary Oldman tanította basszusgitározni – a szerk.), az király lenne, de nem hiszen, hogy erre van esély.  
 
- De a karaokéra azért nem mondasz nemet?  
 
- A helyzet az, hogy fantasztikus vagyok karaokéban. Bowie-tól a Rock and Roll Suicide a specialitásom. Ezzel mindenkit letaglóztam az Equus búcsúbuliján. 

Az interjúért köszönet az Intercomnak!
2009.07.23
|
(22 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
19:25
Mona Lisa mosolya
amerikai dráma, 2003
19:30
A Hangya és a Darázs
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
19:50
Az év embere
amerikai vígjáték, 2006
20:00
Könyvklub
amerikai vígjáték, 2018
20:00
Hegylakó
angol akciófilm, 1986
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.