Megkezdődött a Narnia 3. forgatása

E hét elején új fejezet nyílt Narnia krónikáiban: elkezdődött a harmadik rész, a Narnia krónikái – A Hajnalvándor útja, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény és a Caspian herceg folytatásának forgatása.
A film teljes egészében Ausztráliában, Queenslandben készül – részben abban a stúdióban, amely a legnagyobb, víz alatti forgatást is lehetővé tevő műteremmel büszkélkedhet a déli féltekén. A nagy költségvetésű kaland-fantasy gigászi munkával születik: a film felvételei novemberig tartanak, majd egy évig tartó utómunka következik. A bemutatóra 2010. novemberében (más források szerint decemberében) kerül sor. 
 
A korábbi részek szereplői természetesen visszatérnek, a „főnök” azonban – ahogy arról korábban már beszámoltunk – új: a forgatást Michael Apted, a Gorillák a ködben és A világ nem elég rendezője irányítja, akinek sok dolga lesz mostanában, hiszen a történetben szerepel gyerekeket beszippantó festmény, a világ vége felé sodródó hajó, beszélő oroszlán, harcias egér és néhány sárkány és tündér is. 
 
A gyártó 20th Century Fox optimistán várhatja a premiert: a film első két része mintegy 1,2 milliárd dollár bevételt hozott. A harmadik film, a most forgó A Hajnalvándor útja krónikája azonban nem volt teljesen problémamentes. Mint arról korábban már írtunk, az első két Narnia-filmet a Walden Mediával együtt gyártó Disney 2008. végén a gazdasági világválságra hivatkozva kihátrált a produkcióból, így a Walden magára maradt, egészen addig, amíg a Fox idén januárban bejelentette, hogy átveszi a társfinanszírozó szerepét. 
 
További jó hír, hogy úgy tűnik, le fogják forgatni a negyedik Narnia-filmet, a Narnia krónikái – Az ezüst trón címűt is, természetesen szintén C.S. Lewis meseregény-sorozatának egyik darabja nyomán. Az IMDb filmes adatbázison 2011-re ígérik a mű bemutatását. 
 
 
IC Press
2009.07.31
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:20
Az elnök végveszélyben
amerikai akciófilm, 2013
18:35
Egy veszedelmes elme vallomásai
amerikai filmdráma, 2002
18:40
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:45
Halálos fegyver 3.
amerikai akcióvígjáték, 1992
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.