Visszatér Scott az Alienhez

A Variety nevű szaklap értesülései szerint a legelső Alien-film, A nyolcadik utas: a Halál direktora, Ridley Scott fogja megrendezni a franchise legújabb folytatását, amely a sci-fi-/horrorsorozat nulladik része, vagyis előzménye lesz.
A 71 éves filmes az Alien-sorozat első darabját 1979-ben rendezte, Sigourney Weaver és John Hurt főszereplésével. Ezt követően (a jelenleg a Russell Crowe-val a címszerepben készülő Robin Hoodon dolgozó) Scott még 1982-ben leforgatta a Szárnyas fejvadászt – azóta viszont nem rendezett sci-fit. 
 
A kultikus filmhez időközben három folytatás (A bolygó neve: Halál, A végső megoldás: Halál, Alien 4. - Feltámad a halál) és két spin-off (Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen, Alien vs. Predator 2.) készült – két utóbbiban az alkotók a földönkívüli szörnye(ke)t a Predator-filmek Ragadozójával eresztették össze. 
 
Ezen alkotások közül azonban már egyik sem kapcsolódik Ridley Scotthoz – ugyanakkor a franchise több darabjához szintén nagy neveket sikerült megszerezniük a gyártóknak: az első folytatást például James Cameron, a harmadik részt David Fincher, míg az Alien 4-et Jean-Pierre Jeunet rendezte. 
 
A korábbi tervek szerint a 2011-ben bemutatandó Alien-előzményt sem Ridley Scott dirigálta volna (ő testvérével, Tony Scott-tal csupán a film producere akart lenni), hanem az elsőfilmes Carl Rinsch. Az Alien 5-öt (vagy Alien 0-át) gyártó 20th Century Fox stúdió azonban állítólag csak abban az esetben volt hajlandó beindítani a projektet, amennyiben a Thelma és Louise és a Gladiátor direktora foglalja el a rendezői széket. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.08.01
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Négy nap Toszkána
német romantikus film, 2008
18:30
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:40
Hellboy II. - Az Aranyhadsereg
amerikai fantasztikus akciófilm, 2008 (ism.)
18:45
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.