A bűn árfolyama

est.hu:
8/10
|
olvasói:
7/10 (7)
Tom Tykwer, A lé meg a Lola és a Parfüm rendezője két nagyágyú, Clive Owen és Naomi Watts főszereplésével forgatott lebilincselően izgalmas (gazdaság)politikai krimi-thrillert.
Egy brit Interpol-ügynök és egy amerikai ügyésznő egy pénzmosásba, fegyverkereskedelembe és egyéb mocskos ügyekbe keveredő bankóriás után zajló nyomozásáról mesélő filmben már a főcím előtt megölnek valakit. A tempó ezt követően sem lassul, és nagyon kell figyelni, ha érteni akarjuk a bonyolódó szálakat. A nyomozás fordulatai helyett a hangsúly mégis a primér izgalomra, illetve annak reménytelenségére esik, hogy a két ember valaha is a végére járhat a Berlintől New Yorkon át Isztambulig az egész világot behálózó bűnügynek.
 
Ennek képi megfelelőjeként gyakran látunk impozáns, szimbolikus jelentéssel bíró, szinte külön karakterként funkcionáló épületeket, melyekben a kis emberi figura elvész a hatalmas térben. A nyugtalanító atmoszférát a remek filmzene teszi teljessé, míg az akció szerelmeseit a Guggenheim Múzeumban zajló grandiózus lőpárbaj varázsolhatja el. 
 
A bűn árfolyama nincs olyan trükkös, mint a közelmúltban látott A dolgok állása vagy a Kettős játék, de még azoknál is izgalmasabb. Érthetetlen, hogy miért kerülte el a magyar mozikat. Talán az összeesküvésben részt vevő bankvezetők keze idáig is elér... 
 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. Az angol feliratos extrák közt kimaradt jeleneteket, a szokásosnál hosszabb werkfilmet (amely kitér a mű valóságtartalmára is), kisfilmeket a Guggenheim Múzeumban játszódó jelenetről, az alkotásban megjelenő építészeti csodákról és az egyik helyszínről, a rendező és az író által higgadtan felmondott audiokommentárt és DVD-ajánlókat találunk. 
fürkész
2009.08.10
|
The International
amerikai-német thriller, 118 perc, 2008
A lé meg a Lola rendezőjének hollywoodias filmjében egy Interpol-ügynök szeretne leleplezni egy nagyon komoly fegyveripari összeesküvést.
Rendező:

Tom Tykwer

Színész:

Clive Owen
(Louis Salinger)

Naomi Watts
(Eleanor Whitman)

Armin Mueller-Stahl
(Wilhelm Wexler)

Ulrich Thomsen
(Jonas Skarssen)

Michael Voletti
(Viktor Haas)

Patrick Baladi
(Martin White)

Haluk Bilginer
(Ahmet Sunay)

Luca Barbareschi
(Umberto Calvini)

Felix Solis
(Iggy Ornelas nyomozó)

Forgalmazza: InterCom

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Filmek a TV-ben
18:20
Egyszer Len
amerikai-kanadai vígdráma, 2015
18:40
Szemfényvesztők 2
amerikai akcióvígjáték, 2016
18:50
Pénzt vagy életet!
angol krimi, 1974
18:50
A Tűzjáró
amerikai akciófilm, 1986
18:55
Hidegfront
francia-orosz thriller, 2016 (feliratos)
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.