District 9

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (121)
Egyesek szerint Az ember gyermekével vetekedő kézikamerás klasszikus, mások szerint az Alien-filmek méltó utódja, ám az igazság az, hogy a District 9 valójában a Schindler listája és A zongorista óta készült legdurvább lágerfilm.
A Peter Jackson szárnyai alatt cseperedett társíró-rendező, Neill Blomkamp friss, lendületes és alapötletében eredeti filmjével olyat pökött a kortárs sci-fik állóvizébe, hogy a történet színhelyéül szolgáló Dél-afrikai Köztársaságot majdnem elmosta az óceán. Történetünk szerint ugyanis Johannesburg felett uszkve húsz éve egy megfeneklett űrhajó lebeg, melynek utasait a földi hatóságok jobb híján egy gettóvá süllyedt menekülttáborba zárták.
 
Csakhogy az emberek tiltakozása miatt a ráknak becézett űrlényeknek egy távolabbi táborba kell költözniük, mert finoman szólva képtelenek beilleszkedni a társadalomba. Az áttelepítés levezénylésével megbízott Wikus Van de Merwe (Sharlto Copley) eleinte szolgalelkű gépként teljesíti feladatát, de egy baleset folytán megfertőződik, és megkezdődik lassú átvedlése rákká, minek következtében rendkívül értékes zsákmánnyá válik, hiszen megváltozott DNS-ével képes működtetni az űrlények hiperfejlett fegyvereit. 
 
Blomkamp a látványhoz képest megdöbbentően kevés pénzből olyan történetet rakott össze, melyben fájóan sok a párhuzam jelen világunkkal, ugyanakkor az üzenetet leszámítva pörgő akcióthrillerként is megállja a helyét. Ha még sok ilyen film készül, Michael Bay végre végleg elhúzhat a retek hátára!
csmozi
2009.09.21
|
District 9
dél-afrikai-új-zélandi sci-fi, 112 perc, 2009
Félelmetes és bámulatos antiutópia, melyben egy ember a földi gettóba zárt űrlények védelmére szorul.
Rendező:

Neil Blomkamp

Színész:

Nathalie Boltt
(Sarah Livingstone)

Sylvaine Strike
(Dr Katrina McKenzie)

Sharlto Copley
(Wikus Van De Merwe)

Jason Cope
(Grey Bradnam)

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2009. szeptember 24.
(6 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.