Kedvenc helyek

Sztárok nélkül ünnepelték Woodstockot

Emlékkoncerttel ünnepelték meg szombaton a New York állambeli Bethel Woodsban a legendás Woodstocki fesztivál 40. évfordulóját.
Bethel Woodsban tartották 1969. augusztus 15. és 18 között a Woodstocki Zenei és Művészeti Vásárt. A város a hét végén két koncerttel is megemlékezett a 40 évvel ezelőtti eseményről, ezeken felléptek az 1969-es eseményen szereplő előadók is, igaz, a legnagyobb nevek közül nem jött el senki.

A 15 ezres közönség így is láthatott érdekes előadásokat, fellépett például Janis Joplin egykori kísérőzenekara, Richie Havens, valamint Country Joe McDonald is, utóbbi műsora közben felolvasta a vietnami, az iraki és az afganisztáni háborúban életüket vesztett helyi katonák neveit, s elénekelte saját woodstocki himnuszát az I-Feel-Hike-I'm-Fixin'-to-Die Rag-et.

Az emlékkoncerten Michael Lang, a woodstocki fesztivál főszervezője is részt vett, s bár ő hiába igyekezett megrendezni "saját" jubileumi Woodstockját, örömmel konstatálta, hogy ennyi embert érdekelt a megemlékezés:

"A múlt és a jelen hasonlósága miatt is azt gondolom, hogy rendkívül jelentős ez a mostani esemény is, nagyon örülök, hogy ekkora érdeklődés mellett tudták megrendezni a koncertet" - fogalmazott Lang.


2009.08.17
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.