Robert Downey Jr. is vámpírrá válik

A Vasember sztárja lehet a filmvilág legújabb vámpírja. Az amerikai színész ugyanis jelenleg éppen arról folytat tárgyalásokat, hogy eljátssza Lestat Du Lioncort szerepét Anne Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának legfrissebb adaptációjában.
A fiktív francia nemesúr figuráját (aki a XVIII. században vált vámpírrá) korábban már Tom Cruise és Stuart Townsend is megformálta: előbbi színész az Interjú a vámpírral, utóbbi pedig A kárhozottak királynője című filmben.
 
Mindkét fent említett mű Anne Rice egy-egy regénye alapján készült, és mindkét könyveredeti az írónő igen népszerű regénysorozata, az eddig összesen 12 kötetből álló Vámpírkrónikák egy-egy része.
 
Rice a Vámpírkrónikák első darabját, az Interjú a vámpírral című regényt 1976-ban jelentette meg, míg a sorozat utolsó része 2003-ból származik. Lestat, a vámpír alakja a két említett regényen kívül a sorozat egyéb darabjaiban is megjelenik, például a Lestat, a vámpír címűben, mely alapján egyébként szintén készült már adaptáció: egy Broadway-musical.
 
A termékeny szerzőnek a vámpíros történetek mellett írott egyéb könyvei alapján is dolgoztak már filmesek: az Irány az Éden című szexkomédia például az Exit to Eden laza adaptációja, Rice Christ the Lord: Out of Egypt című műve nyomán pedig állítólag 2011-re készül el egy filmfeldolgozás.
 
Azt, hogy a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő filmet mely Vámpírkrónikák-regény alapján valósítják meg, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a magyar nézők legközelebb A szólista című filmdrámában találkozhatnak a színésszel idén decemberben, ezt követően pedig Guy Ritchie Sherlock Holmesának címszerepében lesz látható 2010. januárjától.
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2009.08.17
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
18:10
Veszélyes családi képek
amerikai dráma, 2019
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
18:40
A dzsentlemanus
amerikai vígjáték, 1992
18:45
Beavatás
amerikai thriller, 2003
18:50
Irina
bolgár film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.