Robert Downey Jr. is vámpírrá válik

A Vasember sztárja lehet a filmvilág legújabb vámpírja. Az amerikai színész ugyanis jelenleg éppen arról folytat tárgyalásokat, hogy eljátssza Lestat Du Lioncort szerepét Anne Rice Vámpírkrónikák című regénysorozatának legfrissebb adaptációjában.
A fiktív francia nemesúr figuráját (aki a XVIII. században vált vámpírrá) korábban már Tom Cruise és Stuart Townsend is megformálta: előbbi színész az Interjú a vámpírral, utóbbi pedig A kárhozottak királynője című filmben.
 
Mindkét fent említett mű Anne Rice egy-egy regénye alapján készült, és mindkét könyveredeti az írónő igen népszerű regénysorozata, az eddig összesen 12 kötetből álló Vámpírkrónikák egy-egy része.
 
Rice a Vámpírkrónikák első darabját, az Interjú a vámpírral című regényt 1976-ban jelentette meg, míg a sorozat utolsó része 2003-ból származik. Lestat, a vámpír alakja a két említett regényen kívül a sorozat egyéb darabjaiban is megjelenik, például a Lestat, a vámpír címűben, mely alapján egyébként szintén készült már adaptáció: egy Broadway-musical.
 
A termékeny szerzőnek a vámpíros történetek mellett írott egyéb könyvei alapján is dolgoztak már filmesek: az Irány az Éden című szexkomédia például az Exit to Eden laza adaptációja, Rice Christ the Lord: Out of Egypt című műve nyomán pedig állítólag 2011-re készül el egy filmfeldolgozás.
 
Azt, hogy a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő filmet mely Vámpírkrónikák-regény alapján valósítják meg, még nem tudni, az viszont biztos, hogy a magyar nézők legközelebb A szólista című filmdrámában találkozhatnak a színésszel idén decemberben, ezt követően pedig Guy Ritchie Sherlock Holmesának címszerepében lesz látható 2010. januárjától.
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2009.08.17
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.