Jégkorszak 3.: még egy rekord

Átlépte a 600 millió dolláros bevételi határt a Jégkorszak 3. – A dínók hajnala című 3D-s animációs film külföldi eredményei alapján – hozta nyilvánosságra a Los Angeles Times.
Ez a legmagasabb bevétel, amit animációs film valaha is teljesített az Egyesült Államokon és Kanadán kívül. Sőt a lap információi szerint több piacon a Jégkorszak 3. lett a legjobban jövedelmező film is az 1997-es Titanic bemutatása óta. 
 
Az animációs film (anyagi) sikeréhez szakértők szerint egyébként nagyban hozzájárul az a tény, hogy bevételének 40 százaléka abból az árkülönbségből származik, amit a nézők a 3D-s moziélmény kedvéért fizetnek a hagyományos mozijegyek árához képest. Más hozzáértők pedig úgy gondolják, az is nagyban fokozza a film népszerűségét, hogy sok országban (ahogy például hazánkban is) közkedvelt helyi sztárok szinkronizálták a művet (a magyar verzióban Sid, a lajhár magyar hangja Geszti Péter, míg Mannynak, a mamutnak Szabó Sipos Barnabás kölcsönzi a hangját). 
 
Mindehhez a Föld számos országában egy külön, speciális vonzerő is hozzájárul: az olyan helyeken ugyanis, ahol kiemelt fontosságúak a szoros családi kötelékek (például a latin-amerikai országokban), a Jégkorszak 3. megtekintését is ezek erősítésére használják az emberek. 
 
„A film végső soron egy család története, a latinok pedig nagyon családközpontúak” – nyilatkozta a Los Angeles Timesnak Eduardo Echeverria, a filmet gyártó 20th Century Fox latin-amerikai régiójáért felelős vezetője, aki azt is elárulta, hogy a szóban forgó terület annyira szegény, hogy a szülők általában csak egyszer viszik el moziba a családjukat, a Jégkorszak 3. mégis jól teljesít még Latin-Amerikában is. 
 
A fent említett rekordot egyébként – mint arról korábban már beszámoltunk – a Jégkorszak 3. már augusztus elején felállította a Némó nyomában bevételi csúcsának megdöntésével (ám akkor még „csak” kb. 550 millió dollárral), így az alkotás most tulajdonképpen a saját maga által felállított rekordot körözte le. Az animációs film hazánkban is töretlen népszerűségnek örvend: az elmúlt hétvége eredményei alapján jelenleg a jegybevételi toplista második helyezettje (augusztus 13. és 16. között közel 17 ezer magyar néző váltott rá jegyet mintegy 21 millió 253 ezer forint értékben), miután július 1-jei bemutatását követően július közepéig három egymást követő hétvégén is a magyarországi box office toplista éllovasa volt. 
 
 
 
(Studio Briefing) 
 
 
2009.08.19
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.