Kedvenc helyek

The Unbending Trees képregény

A képregény mint olyan nálunk kicsit mostoha műfaj. Pedig ami a popkulturális kapcsolódási pontjait illeti, nagyon is előkelő helyen kellene állnia a rangsorban. Gróf Balázs vagy épp Csordás Dani mellett...
...csak néhány név tevékenykedik a rajzos körben. Ezért is van abban valamiféle slusszpoén, hogy a főként a szigetországban melankóliázó hazai zenekar, a The Unbending Trees képregényre vitte egyik dalát. Üröm az örömben, hogy hozzájutni nehézkes, mivel erősen korlátozott darabszámban, mindössze 100 példányban jelent meg. A The Unbending Trees-zel készült interjúnkból szinte minden kiderült, amit erről a zongoradominanciájú, szplínes csapatról tudni kell.

Az ott olvashatók mellett Hajós Kristófék zenéjében van még jócskán Nick Cave, főként a be- és kifordult The Boatman's Call-korszakból, meg némi John Cale-motyorgás, és Leonard Cohen borongós bariton-bluesa is befigyel.
 
A képregény gondolata egyébként onnan jött, hogy a debüt szinte valamennyi számához kapcsolódott ilyen vagy olyan társművészeti promo anyag (videokollázs, színielőadás), így mikor Howard J Hardiman előállt az ötlettel, hogy rajzokat készítene a zenekar Chemically Happy (Is The New Sad) című lemezének zárójához (Guys That Died), a srácok azonnal bólintottak.

A tizenkét rajzból álló füzet az augusztus 19-i londoni koncert napjától kapható, vagy megrendelhető a szerző webshopjából, mintegy kettő és fél fontért.
Radics Gábor
2009.08.28
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.