Kedvenc helyek

Arctic Monkeys: Humbug

olvasói
10/10 (4)
Bár kétséges, hogy tudatos törekvés volt-e az Arctic Monkeys részéről, de tény, hogy a brit négyes már Favourite Worst Nightmare című albumán is igyekezett túllépni a Luke Skywalker-frizurás formációkat felvonultató indie-vonalon.
A zenekar ezúttal biztosra ment: a produceri munkálatokra nem mást szemeltek ki, mint Josh Homme (ex-Kyuss, Queens Of The Stone Age) kaliforniai lakost, akinek korábbi munkássága vitathatatlanul rányomta bélyegét a dalok hangzására és irányvonalára. Olyannyira, hogy a szerzemények némelyike (Dangerous Animals, Potion Approaching) akár a QOTSA-életműben is megállná a helyét.

A sötétebb tónus mellett szembetűnő változást jelent a minden eddiginél rockosabb, mocskosabb megszólalás is, ám a régi híveknek nem kell attól tartaniuk, hogy Alex Turnerék a továbbiakban partvisbajuszt és Onedin kapitány-barkót növesztve foglalnák dalba a mákmetszésről szerzett tapasztalataikat.

A zenekar védjegyei ugyanis ebben a zenei környezetben is mindvégig jelen vannak, ugyanakkor tény, hogy rájuk jellemző energikus szerzemény csupán egyetlen található az albumon Pretty Visitors címmel. Ez utóbbi talán az album legjobbja is egyben. A felejthetőbbek egytől egyig a merengős drabok közül kerülnek ki, a torzított énekes Dance Little Liart még egy betépett Móricz Mihálytól is kikérnénk magunknak.
 
Bár a Humbug az Arctic Monkeys legérettebb lemeze, nehéz megjósolni, milyen fogadtatásra lel majd. A legvalószínűbb verzió, hogy jónéhányan a "nomen est omen" közhellyel élve hátat fordítanak a csapatnak, és körülbelül ugyanennyien fedeznek fel új kedvencet bennük.
kirsch
2009.08.28
|


Játék
A Thor eddigi részeinek is szerves része volt a komikum, de mostanáig a dolog kb. kimerült a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek poénjainak újrafeldolgozásában. Ez azonban most megváltozott!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.